NEWS

Nove upute i sigurnosne mjere za pacijente, pratnju i posjete te zaposlenike opće bolnice Pula

ginekologija_bolnica_(1)
foto: Regional express
01.07.2022. 08:39; ; Početna / Obavijesti / Nove upute i sigurnosne mjere za pacijente, pratnju i posjete te zaposlenike opće bolnice Pula
Obzirom da se u posljednje vrijeme bilježi veći broj zaraženih osoba u populaciji, u nastavku dostavljamo Nove upute i mjere.
“Molimo sve djelatnike da povećaju oprez u osobnoj zaštiti kao i uzimanju anamnestičkih podataka. U ovom trenutku stručnost i savjest su bitne komponente svakodnevnog rada, za našu sigurnost, ali i sigurnost pacijenata.
 
NADZOR DJELATNIKA OB PULA (OZO);
➤ Svi djelatnici OB Pula, neovisno o statusu cijepljenja i/ili preboljenja, obvezni su nositi kiruršku masku za vrijeme cijelog radnog vremena.
 
Djelatnici, ukoliko su bili u kontaktu s pozitivnom osobom (ukućani/prijatelj/poznanik), ili u slučaju pojave bilo kojih simptoma, čak i kada se radi o, ,uobičajenim” simptomima, u obvezi su kontaktirati Tim za kontrolu bolničkih infekcija.
 
Djelatnici u njezi ili radu sa pacijentima moraju nositi kiruršku masku (vizir nije obavezan). Djelatnici koji su u nadzoru moraju cijelo radno vrijeme bez iznimke nositi FFP2 masku/KN95.
 
PACIJENTI;
➤ ELEKTIVNE HOSPITALIZACIJE – Svi pacijenti kod prijema na planiranu hospitalizaciju MORAJU imati PCR nalaz ne stariji od 48 sati.
NAPOMENA – u slučaju da pacijent nema potreban PCR nalaz, potrebno je dogovoriti daljnje postupanje sa Timom za bolničke infekcije. Nikako ne vraćati pacijente!
 
➤ DIJAGNOSTIČKO-TERAPIJSKI ZAHVATI
pacijenti kod provođenja dijagnostičko terapijskih zahvata NE moraju imati PCR nalaz (naravno ako su asimptomatski, na kliničku procjenu LOM-a).
 
> Za sve pacijente koji se primaju putem hitne službe provodi se administrativno PCR testiranje.
NAPOMENA-hitni brisevi noću idu samo za prijeme u intenzivne jedinice, svi ostali pacijenti (iza 22 sata) borave u prostorijama za,,čekače” do pristizanja nalaza ujutro između 7 i 8 sati.
Za hospitalizirane pacijente u slučaju kontakta s pozitivnom osobom i dalje se nastavlja nadzor, PCR testiranje, prema planu Tima za kontrolu bolničkih infekcija, uzeti PCR test.
 
➤ Jednodnevna kirurgija – individualno odlučiti prema vrsti operativnog zahvata treba li pacijent imati PCR ne stariji od 48 sati.
 
POSJETE HOSPITALIZIRANIM PACIJENTIMA;
• Posjete bolesnicima i dalje se dozvoljavaju uz sljedeću preporuku:
Maksimalno 2x tjedno (moguće i više u specifičnim situacijama, na procjenu odgovorne osobe),
Po jedna (1) osoba za hospitaliziranog pacijenta uz trajanje posjete 10 min, Posjeta: u obvezi ostaviti kontakt podatke te nositi osobnu zaštitnu opremu (kirurška maska ili FFP 2 maska ili KN95 maska),
 
Tijekom posjete masku mora nositi i pacijent, ako nije kontraindicirana, Za termin posjete obratiti se telefonom glavnoj sestri odjela,
Osobe koje dolaze u posjete hospitaliziranim pacijentima NISU u obvezi EU digitalnu COVID potvrdu ili odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju predočiti na uvid ovlaštenoj osobi pružatelja zdravstvene zaštite.
 
PRATNJA NA PORODU;
•Pratnja na porodu i dalje se dozvoljava uz sljedeći postupak:
Pratnja sa obaveznim nošenjem osobne zaštitne opreme (obuhvaća: kapa, mantil, nazuvci i kirurška maska ili maska KN 95 ili FFP2). Osobnu zaštitnu opremu pratnja donosi osobnu
ili se može dobiti, uz financijsku naplatu, u OB Pula, Rodilja: prilikom prijema kroz hitnu ginekološku ambulantu, uzima se PCR test,
Pratnja: uzima se BAT test!
 
RODITELJI/SKRBNICI KOJI BORAVE U SMJEŠTAJU S DJECOM;
> roditelji/skrbnici koji borave u smještaju s djecom MORAJU imati PCR test ne stariji od 48 sati.
 
STUDENSKA PRAKSA;
I dalje se dozvoljava provođenje prakse u bolnici (max. 5 studenata po mentoru),
 
> Studenti su obvezni nositi kiruršku masku za vrijeme boravka u bolnici, Studenti u njezi ili radu sa pacijentima moraju nositi kiruršku masku (vizir nije obavezan).
Gore navedene mjere primjenjuju se od 30. lipnja 2022. godine te su podložní promjeni ovisno o epidemiološkoj situaciji.”
Print Friendly, PDF & Email