Nove prostorije plesnog Studija MOT 08 u Poreču na radost preko stotinu mladih zaljubljenika u ples

Rezanje torte
05.06.2020. 16:50; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Nove prostorije plesnog Studija MOT 08 u Poreču na radost preko stotinu mladih zaljubljenika u ples

Studio za izvedbene umjetnosti MOT 08 svečano je u četvrtak, 04.06.2020. otvorio svoje nove prostore u Ulici Karla Huguesa u Poreču, blizu naselja Garbina.

Novi prostor, koji se sastoji od dvije plesne dvorane, garderobe, sanitarnog čvora i hodnika proteže se na oko 300 metara kvadratnih, njegov najam financira Grad Poreč-Parenzo, a adaptiran je donacijama roditelja i raznih poslovnih subjekata, te je uspješno počeo s radom.

Predsjednica MOT-a Silvia Szabo Jurišević, zahvalila se Gradu Poreču na tome što je i ovaj put izašao u susret djeci njihove udruge i omogućio im kvalitetniji i ugodniji rad njihovih članova. Dodala je kako su projekt adaptacije dvorane i koordinaciju na istome preuzela nekolicina roditelja djece iz MOT-a 08 i predložili najbolje i najbrže rješenje oko građevinskih radova. Stoga se zahvalila Josipu Jerkoviću, Zlatku Šaliću, Branku Dekoviću i Ivanu Mofardinu koji su svoje znanje i slobodno vrijeme uložili u projekt.

-Čestitam svima uključenima i svima koji su pomogli da se ovaj projekt ostvari. Meni je drago da smo mogli i mi kao Grad Poreč podržati realizaciju ovog projekta. U zadnjih par godina mladi su bili naš prioritet – od gradnje dvije škole i dva vrtića, pa do sudjelovanja u ovakvim projektima i programima, sve kako bi naši najmlađi imali, lijepo, kvalitetno i veselo djetinjstvo u našem gradu, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić. Uz njega svečanosti su prisustvovali i njegovi zamjenici Nadia Štifanić Dobrilović i Elio Štifanić.

Gradonačelnik je rezanjem vrpce svečano otvorio novu dvoranu, a svečanost otvaranja svojim su koreografijama obogatile mlade plesačice iz MOT-a praćene burnim pljeskom brojnih roditelja i prijatelja ove udruge.  

Studio MOT 08 broji oko 130 mladih polaznika, a u novim prostorima dobili su mogućnost i proširiti svoje aktivnosti, pa tako planiraju projekt plesnog kampa u dvije smjene u kojem će se održavati razne radionice, zabavu na moru i druge.

Iz Studija se zahvaljuju svim donatorima koji su svojim donacija pomogli u ostvarivanju ovog velikog dječjeg sna, a cijela lista donatora nalazi se na navedenom linku http://www.mot08.hr/obavijesti

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email