Lado Lačen novi predsjednik NK Jadran

11.06.2016. 23:56; ; Početna / Sport i rekreacija / Lado Lačen novi predsjednik NK Jadran
2016-06-11_23h56_18

U petak je u Poreču održana redovna godišnja skupština Nogometnog kluba Jadran na kojoj je izabran novi predsjednik kluba. Umjesto dosadašnjeg Ronija Žužića, “prvi čovjek” porečkih nogometaša bit će Lado Lačen.
– Ja sam i do sada bio član uprave, pa se nekako spontano dogodilo da su me u klubu predložili za predsjednika, što sam i prihvatio jer mi je čast biti na čelu institucije kakav je porečki nogometni klub. Kroz zadnje tri godine neke su se stvari kod članova uprave promijenile, neki više ne mogu u dovoljnoj mjeri pratiti rad kluba zbog svojih privatnih i poslovnih obaveza, pa je normalno da se dogode promjene, zapravo samo određena preslagivanja i korekcije. One nisu izazvane nikakvim sukobima ili razilaženjem mišljenja što će potvrditi činjenica da je uprava
kluba ostala ista, već je samo pridodan još jedan član.
Ulazak u Treću ligu više nije upitan?
– Mi smo se prijavili za Treću HNL, komisija je obišla stadion te pregledala naše infrastrukturne uvjete i rekla da zadovoljavamo sve ono što se traži od kluba u tom rangu natjecanja. Dakle, spremni smo se ponovo vratiti u savezni rang. Mislim da zaslužujemo biti dio te lige i po igračkom kadru, i po uvjetima i tradiciji.
Još je rano govoriti o određenim promjenama unutar djelovanja kluba, no Lačen je ipak nagovijestio neke stvari.
– Sam ulazak u viši rang zahtjeva određene promjene u vođenju kluba, iziskuje promjene u nekim segmentima rada kluba i morat ćemo tu uskladiti neke stvari. Nije to ništa što bi nam stvaralo problem, ili za što nismo sposobni. Nastavit ćemo raditi na širenju naše baze igrača, jer mi sada imamo 17 nogometaša poniklih u našoj školi nogometa i želimo da tako ostane i ubuduće, iako smo otvoreni i za sve dečke koji misle da mogu biti dio Jadrana u saveznom rangu.
Isto tako želim da naše domaće utakmice budu jedna fešta na koju će dolaziti sve generacije i zabaviti se, ne samo gledajući nogomet, već kroz razne događaje provesti ugodno popodne na “Velom Joži” – najavio je Lado Lačen, novi predsjednik jedinog istarskog kluba u Trećoj HNL iduće sezone.

B. VIDULIN, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email