NEWS
HALF – s

KOŠARKA: U POREČU ĆE OD 12. DO 18. LIPNJA BITI ODRŽANO EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA

11.06.2016. 23:54; ; Početna / Sport i rekreacija / KOŠARKA: U POREČU ĆE OD 12. DO 18. LIPNJA BITI ODRŽANO EUROPSKO PRVENSTVO VETERANA
2016-06-11_23h53_31

Ljubitelji košarke imat će priliku cijeli idući tjedan, do subote 18. lipnja, pratiti treće europsko košarkaško prvenstvo veterana koje organizira europsko udruženje ESBA. U Poreč dolazi 49 ekipa iz 12 europskih zemalja, veterani i veteranke od 40 do preko 75. godina života. Utakmice će se igrati svakoga dana osim srijede u dvoranama Žatika i Veli Jože, od devet do 19 sati. Svečano otvaranje europskog prvenstva veterana bit će održano u nedjelju u 20 sati u dvorani Žatika. O europskom prvenstvu govorili su glavna tajnica ESBA-e Inese Mikelsone, bivša profesionalna igračica iz Litve te predstavnik turističke agencije Arlen Denis Živolić koji je predstavio i turističke efekte prvenstva.
– Tijekom idućeg tjedna Poreč će preko sudionika europskog prvenstva ostvariti oko osam tisuća noćenja, u grad stiže više od 500 igrača i igračica i isto toliko članova pratnje i dobrovoljaca koji će organizacijski pomoći realizaciji prvenstva – rekao je Živolić.
Na turniru sudjeluju devet ženskih i 40 muških ekipa. Jedan kuriozitet: najstariji igrač na prvenstvu je 82-godišnji Poljak Hubert Sionkowski kojemu će pripasti čast otvaranja prvenstva. Inače, europsko udruženje košarkaških veterana ESBA utemeljeno je 2013. godine u Litvi, s početnih 18 ekipa na prvom organiziranom prvenstvu, porečka edicija, treća u nizu, nakon Litve i Turske, potvrđuje vrtoglav uspon s 49 prijavljenih sudionika turnira. Hrvatsku će predstavljati ekipe košarkaških veterana iz Poreča i Umaga. Uz redovne utakmice ljubitelji košarke imat će priliku uživati i na paralelnom turniru igre “tri ne tri” na jedan koš te u natjecanju u slobodnim bacanjima.

E. VELAN, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email