NEWS

Kuglačice porečke Istre obranile naslov u Kupu Hrvatske ISTRA- PODRAVKA 8:0

Vije3606-4952
12.06.2016. 14:19; ; Početna / Sport i rekreacija / Kuglačice porečke Istre obranile naslov u Kupu Hrvatske ISTRA- PODRAVKA 8:0

Igračice ženskog kuglačkog Kluba „Istra“ ovog su vikenda dokazale da nisu slučajno u samom vrhu ženskog kuglanja u RH. U Varaždinu,  na prelijepoj kuglani u Areni „Drava“ održalo se  polufinale i finale KUP-a Hrvatske. Istranke su imale ogroman zadatak obraniti titulu pobjednika koju su osvojili prošle godine u Osijeku

Ždrijeb ih nije mazio već naprotiv, za suparnika u polufinalu izvučena je ekipa Mlake iz Rijeke. Mlaka je ovogodišnja pobjednica ekipnog prvenstva RH koja u svojim redovima ima dvostruku Svjetsku prvakinju i rekorderku, Ines Maričić. No jedna lasta ne čini proljeće već ju moraju pratiti i ostale.
Ekipa Istre je upravo to imala – kompaktnu igru svih šest igračica i što je najvažnije kod kuglanja, smirenost i bistru glavu.
Utakmica se igrala u 10.30 tako da su igračice Istre iz autobusa došle direktno na kuglanu. Dogovor u busu  bio je  da se  gine za svaku kuglu i svaki čunj, ali bez imperativa da se mora. To su igračice i na najbolji način odradile.

Istra – Mlaka 5:3
Istra je srušila 3377 čunjeva , a Mlaka 3289 čunja, čak 88 čunja više za Istru.

Najbolja igračica Istre bila je Nikolina Pavlaković sa 587 srušenih čunjeva , dok kod Mlake Ines Maričić sa 592 srušenih čunja.

U drugom polufinalnom paru igrale se ekipe Podravka i Karlovac. Podravka je pobijedila i plasirala se u finale.

Finale: ISTRA- PODRAVKA  8:0
Istra 3348 Podravka 3130.

Najbolja igračica utakmice bila je Nataša Ravnić Gašparini sa 591 srušenim čunjem.
Za Istru su još igrale: Valentina Pavlaković, Tatjana Oštrina, Nikolina Pavlaković, Marijana Liović i Katja Oplanić.
Veliki prijelazni pehar se ponovo vraća u Poreč. Domaćini su igračice nagradili i prelijepim kišobranom shodno vremenu koje je u Varaždinu.
ŽKK

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna