NEWS
HALF MARATON S

Nevrijeme u unutrašnjosti Istre, Dikliće poharala tuča (Istramet)

27.05.2014. 10:49; ; Početna / Crna kronika / Nevrijeme u unutrašnjosti Istre, Dikliće poharala tuča (Istramet)
2014-05-27_10h50_14

U ranim jutarnjim satima na zapadu Istre (oko Novigrada) krenuo je snažan razvoj oblaka. Olujni sustav brzo je ojačao te je nošen jugozapadnom strujom napredovao prema unutrašnjosti poluotoka. Konstantna grmljavina ubrzo se mogla čuti iz dobrog dijela Istre.

Tamo gdje je sustav prošao glavninom zabilježena je jaka tuča koja je zabijelila sve površine, a nažalost čini se da će poljoprivrednici nakon prolaska oluje govoriti o velikim štetama. Martina Korlević poslala nam je fotografije iz Diklići kraj Višnjana na kojima možemo vidjeti obilnu tuču koja je poharala to mjesto.

U ovim trenucima jako nevrijeme nalazi se na sjeveroistoku Istre, a treba spomenuti da je sustav na svom putu prema Ćićariji dodatno ojačao. Na prednjoj strani nevremena, čak sve do Žminja rađaju se novi olujni sustavi.

Zbog vrlo lokalnog karaktera oborina, naše meteorološke postaje za sada nisu zabilježile veće količine kiše. Naime sustav je kako se čini zaobišao sve mjerne lokacije. Naravno ovo ide u prilog našem projektu postavljanja brojnih meteoroloških postaja diljem Istre i okolice, jer kao što vidimo ponekad su razlike i unutar jednog kilometra vrlo velike.

Petar Radovan, istramet.com

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email