NEWS
HALF – s

NAJMLAĐI KOŠARKAŠI I KOŠARKAŠICE KK POREČA PRISJETILI SE DRAŽENA PETROVIĆA

Košarkaški klub Poreč
07.06.2016. 08:20; ; Početna / Sport i rekreacija / NAJMLAĐI KOŠARKAŠI I KOŠARKAŠICE KK POREČA PRISJETILI SE DRAŽENA PETROVIĆA

Kaže se da velike sportaše zovemo po prezimenu, a one najveće po  imenu. Jedan od najvećih bio je Dražen Petrović, naš Kapetan koji je poginuo na današnji dan 1993. godine u prometnoj nesreći u Njemačkoj. Iako nas je napustio s 29 godina, legenda o njemu živjeti će vječno. Dražen je dokazao da se napornim radom može sve te je svojim primjerom inspiracija mnogim ljudima.

Na inicijativu trenera, najmlađi košarkaši i košarkašice Poreča napravili su plakat posvećen Draženu. Djeca u dobi od 5 do 11 godina dobila su zadatak da napišu nešto o legendarnom Kapetanu. U tome su im pripomogli roditelji. Djeca su trenere oduševila zbog truda kojeg su uložili kao i zbog pokazane kreativnosti. Iz kluba ističu da ih posebno veseli što su roditelji prihvatili ovu inicijativu i pripomogli izradi plakata.

Treneri žele da djeca osim košarkaških vještina, nauče nešto o ljudima koji su obilježili ovaj sport. Dražen kao najbolji europski i jedan od najboljih svjetskih košarkaša svih vremena zasigurno je jedan od takvih ljudi. Svojim likom i djelom bio je i ostao inspiracija brojnim generacijama.

D.B.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email