NEWS
Best of Poreč

Najava događaja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
04.07.2016. 18:04; ; Početna / Obavijesti / Najava događaja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

8.-9.7.2016.
u 19h //// Legenda o Tarzanu
IZVORNO IME: The Legend of Tarzan
REDATELJ: David Yates   |  ŽANR: Akcija, avantura
ULOGE: Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz
TRAJANJE FILMA: 109 minuta
SADRŽAJ FILMA: Prošlo je mnogo godina otkako je Lord Greystoke, nekada poznat kao Tarzan, napustio afričku džunglu. Greystoke već duže vrijeme živi u civilizaciji sa svojom suprugom Jane. Kada dobije poziv da se vrati u Kongo kao trgovački izaslanik, ponovno se ujedinjuje sa starim prijateljima. Avantura počinje u trenutku kada shvati da je samo obični pijun u smrtonosnoj igri pohlepe i osvete koju je osmislio belgijski kapetan Leon Rom.

U 21h  /// Tu sam pred tobom
IZVORNO IME: Me before you
REDATELJ: Thea Sharrock  |  ŽANR: ljubavna drama
ULOGE: Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman
TRAJANJE FILMA: 110 minuta
SADRŽAJ FILMA: Lou Clark je tek obična, jednostavna djevojka koja je nedavno izgubila posao u lokalnom kafiću, kojim je bila izrazito zadovoljna. Will Traymor imućan je muškarac bogatog životnog iskustva u čijem ga je prikupljanju omela teška prometna nesreća, prikovavši ga za krevet i učinivši ga ovisnim o tuđoj njezi. Njihovi će se putevi ispreplesti u trenutku kada Lou postane Willova osobna asistentica što će imati jak utjecaj na oboje i naposljetku im donijeti avanturu života.

LJETNO KINO ROXY

ČETVRTKOM – KINO NA OTVORENOM

7.7.2016.
u 21h /// DVA DANA, JEDNA NOĆ / Two days, One night (Deux jours, une nuit)
REDATELJ: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
ŽANR: Drama
TRAJANJE: 95 min.
ULOGE:  Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Pili Groyne
NAGRADE: Europska filmska nagrada 2014.- Najbolja glumica ( Marion Cotillard), Oscar 2015.- Nominacija za najbolju glavnu glumicu ( Marion Cotillard)
SADRŽAJ FILMA:  Film prati Sandru, mladu ženu koja ima jedan vikend da uvjeri svoje radne kolege da se odreknu bonusa ne bi li ona zadržala svoj posao. Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard u naslovnoj ulozi žene koju divlji kapitalizam tjera na očajničke poteze.Novi sjajan film dvostrukih osvajača Zlatne palme, braće Dardenne.

 

U 23h /// MASTER /  The Master
REDATELJ: Paul Thomas Anderson
ŽANR: drama
ULOGE: Phillip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams
TRAJANJE FILMA: 144 minuta
SADRŽAJ FILMA: Jedan od glavnih pretendenata za Oscara. Ovo je najnovije filmsko ostvarenje Paula Thomasa Andersona , nakon njegovog filma iz 2007. (Bit će krvi) i veliki povratak Joaquina Phoenixa.
Film se bavi životom osnivača jednog tajnovitog kulta i već je izazvao brojne kontroverze zbog paralela sa scijentologijom, religijom koju slijede neke od najvećih zvijezda Hollywooda i o kojoj se izvan krugova sljedbenika malo zna.
3 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR, MEĐU KOJIMA ZA:
NAJBOLJU GLAVNU MUŠKU ULOGU
NAJBOLJU SPOREDNU MUŠKU ULOGU
NAJBOLJU SPOREDNU ŽENSKU ULOGU

KONCERTI

U četvrtak, 7. srpnja 2016. u crkvi Sv. Martina u Taru, u 21 sat, održati će se koncert klasične glazbe. Nastupaju Aleksandar Milošev, viola i Lovro Pogorelić, glasovir.

Ulaz slobodan.

  1. KONCERTNA SEZONA U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI

U petak, 8. srpnja 2016. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «55. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične HRVATSKI BAROKNI ANSAMBL

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

 

IZLOŽBE

U utorak, 5. srpnja 2016. g. s početkom u 20 sati, u Galeriji Zuccato, Dekumaska 34, Poreč, u sklopu projekta Umjetnik na odmoru 2016. u Valamaru, održati će se otvorenje retrospektivne izložbe  JIŘI VALOCH: MOĆ NEMOĆNIH

Izložba ostaje otvorena do srijede, 13. srpnja 2016. g. svakim danom osim nedjelje od 10.00 – 12.00 te od 19.00 – 22.00 sati

Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i tvrtka Valamar Riviera d. d., u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč u sklopu projekta Umjetnik na odmoru koji se održava već petu godinu za redom,  otvara izložbu Jiříja Valocha, umjetnika, teoretičara, profesora i kustosa, istaknutog pojedinca koji je u nezahvalnom političkom vremenskom razdoblju Hladnoga rata i geopolitičke podjele svijeta na Istočni i Zapadni blok od gotovo provincijalnog grada Brna stvorio međunarodno kulturno središte. O doprinosu suvremenoj umjetnosti svjedoče brojne izložbe i publikacije, kao i druge manifestacije na kojima su prisustvovali priznati stručnjaci ne samo iz srednjeistočnog umjetničkog kruga već i čitavog svijeta. Tome u prilog govori i bogata dokumentacija, kao i umjetnička produkcija sačuvana u mnogobrojnim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.
Izložba Jiříja Valocha predstavlja prvi sažeti retrospektivni prikaz i uvod u veliku retrospektivnu izložbu koja sa planira održati u Muzeju suvremenu umjetnosti u Zagrebu. Kustosica izložbe je Ivana Janković, MSU Zagreb.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani