NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Nacionalna Udruga poslovnih žena KRUG dodijelila godišnja prizanja – dvije nagrade idu u Istru

IMG_2640
21.05.2023. 11:34; ; Početna / Gospodarstvo / Nacionalna Udruga poslovnih žena KRUG dodijelila godišnja prizanja – dvije nagrade idu u Istru

U Zagrebu je  povodom Svjetskog dana poduzetnica,  u Hrvatskoj gospodarskoj komori održana uz prisustvo brojnih uzvanika svečana dodjela godišnjih priznanja Nacionalne Udruge KRUG za rezultate rada u 2022.godini . Nagrada se dodjeljuje temeljem javnog poziva i analizom poslovnih rezulata kandidtakinja a dodjeljuje se za područje cijele RH.

 Menadžericom godine proglašena je Manuela Kraljević, članica Član Uprave hotelske grupacije Arena Hospitality iz Pule, poduzetnica godine je Brankica Borović koja u svom istoimenom OPG-u iz Radučića pokraj Knina proizvodi prirodnu kozmetiku, a u kategoriji socijalnog poduzetništva nagrada je dodijeljena ravnateljici i osnivačici pulskog dječjeg vrtića “Maslačak“ Moreni Ravnić.

Ogranak KRUG Istra iznimno je ponosan da su dvije nagrađene  iz Istre jer su svojim rezultatima i djelovanjem pokazale zavidne rezultate i opravdano dobile ove vrijedne nagrade.

KRUG je Udruga poslovnih žena Hrvatske koja djeluje više od 30godina i svoje utemeljenje i djelovanje veže uz rad HGK. Udruga radi na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu, poticanjem ženskog poduzetništva, poslovne kulture i etike poslovanja. Aktivnosti Kruga su edukacija, umrežavanje, promocija postignuća poslovnih žena, djelovanje prema javnim organizacijama i institucijama, te povezivanje sa srodnim udrugama u zemlji i inozemstvu.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali i obratili se nazočnima pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, državna tajnica u Ministarstvu rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Margareta Mađarić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, izaslanik predsjednika Vlade Marijo Šiljeg te Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika i izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske.

U sklopu dodjele održana je i 5.Nacionalna Konferencija  “Nedostatak radne snage i rodna (ne)ravnopravnost u poslovnom sektoru”, gdje se govorilo se o gorućim problemima s kojima se susreću u gotovo svim sektorima, a glavna tajnica HGK i predsjednica Eurochambersove mreže žena Marina Rožić predstavila je rezultate EWN-a istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 800 poduzetnica iz 24 EU i non-EU zemalje

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email