NEWS
VALAMAR-S-sezona

Kaštelirski umirovljenici uzvratili posjet buzetskim umirovljenicima

24
20.05.2023. 01:02; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kaštelirski umirovljenici uzvratili posjet buzetskim umirovljenicima

Nakon što su prije mjesec dana umirovljenici iz Buzeta posjetili Udrugu umirovljenika Kaštelir-Labinci, u petak, 19.5.2023., održan je uzvratni susret u Buzetu.

Članovi udruge umirovljenika  Kašteli-Labinci  krenuli su u petak u jutarnjim satima na dogovoreni uzvratni susret s buzetskom udrugom umirovljenika s namjerom obilaska Staze 7 slapova. Kaštelirci su stigli u posjetu donoseći košaru lokalnih proizvoda i sliku, a dočekani su u prostorijama buzetske udruge s pićem i kolačima. Nakon kratkog druženja, krenulo se na hodanje, no zbog kiša koje su nedavno padale, planirana staza djelomično nije bila prohodna, pa je program bio izmijenjen.

Najprije se obišlo poletište paraglidera “Zavoj”, s kojeg se pruža predivan pogled na Buzet i okolicu, a zatim se krenulo prema Žbevnici. Hodalo se po prekrasnoj prorodi sve do planinskog doma na Žbevnici i nitko nije mogao ni sanjati da će naši umirovljenici-hodači tako lako doseći  čak i vrh Žbevnice, koji se nalazi na 1014 metara nadmorske visine. Vjetar i niska temperatura na vrhu zarumenili su lica naših umirovljenika, koji su se, zadihani, koristeći kraću i vrlo strmu stazu, vratili do podnožja.

Po povratku s Žbevnice, domaćini su u Svetom Ivanu organizirali zajednički ručak, nakon čega je druženje završilo s obećanjem o ponovnom susretu i druženju dviju udruga.

Ester Diklić

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email