NEWS
HALF MARATON S

Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Zelena Resortu, Poreč

IMG_7872
15.01.2019. 13:23; ; Početna / Gospodarstvo / Na proljeće 2019. i 2020. Plava Laguna 5150 triatlon u Zelena Resortu, Poreč

Na danas održanoj konferenciji za medije predstavnici javnog sektora – Istarske županije, Grada Poreča, Općine Funtana te pripadajućih turističkih zajednica potpisali su pismo namjere o podršci nove top manifestacije koja na proljeće 2019. godine stiže u Poreč, u organizaciji Plave Lagune i vlasnika licence za Ironman, World Triathlon Corporation.

Plava Laguna proteklih godinu dana radila je na dovođenju olimpijskog triatlona 5150 u Poreč, i u tome uspjela! Plava Laguna potpisala je ugovor sa World Triathlon Corporation, vlasnikom licence za Ironman, za  utrku 5150, koja će 2019. i 2020. godine održati u Zelena Resortu. Direktor utrke bit će Goran Vrus koji je predstavio okvirni raspored i trasu utrke kroz Poreč i Funtanu koja će zasigurno privući niz triatlonaca iz regije. Riječ je o 5150 utrci, odnosno olimpijskom triatlonu, što znači 1.5-km plivanja, 40-km biciklizma i 10-km trčanja, a koja će se održati 5. svibnja 2019.

Osim Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, utrke – što će biti njezin formalni naziv, u planu su održavanje IRONKIDS®i IRON GIRL®  utrka 6. kolovoza 2019. godine. Tako je IRONKIDS® brendirani triatlon utrka za djecu, za koje će se točne discipline i udaljenosti još dogovoriti, no biti će riječ o jednoj od tzv. fun run utrka, a distance će biti prilagođene uzrastima, dok je IRON GIRL® utrka, namijenjena isključivo sportašicama u disciplini trčanje i to 5 km.  

Plava Laguna bit će u potpunosti zadužena za organizaciju i promociju ove mega manifestacije, dok se javni sektor potpisivanjem pisma namjere obvezao na podršku kroz infrastrukturnu, tehničku i financijsku pomoć, s obzirom da će ova manifestacija uvelike doprinijeti promociji Poreča, Funtane i Istre kao poželjne sportske i zabavne destinacije. Zajednički cilj je da ova manifestacija postane tradicionalan promotor turizma, sporta, zdravlja, raznolikosti i zabave u Istri, naglasili su iz Plave Lagune.

Poreč nova 5150® Triatlon destinacija za 2019.  

LONDON/POREČ (15.siječanj 2019.) – IRONMAN, tj. kompanija Wanda Sports Holdings najavljuje novu 5150® Triatlon utrku koja će se održati 5.5. 2019. u hrvatskom gradu Poreču.

Plava Laguna 5150 Triathlon Poreč, Hrvatska održat će uz prekrasnu kulisu Jadranskog mora, a općenito ravna podloga pružit će iskusnim sportašima priliku da ostvare osobne rekorde, kao i pružiti mogućnost novim sportašima da naprave prve korake u triatlonu.

„Oduševljeni smo što smo doveli takmičenje serije 5150 Triathlon Series u ovaj lijepi kutak Hrvatske, i uvjereni smo da će sportaši iz cijele EMEA regije imati ne samo sjajan doživljaj u utrci, nego i prekrasan vikend u Poreču’, ističe Stefan Petschnig , direktor za IRONMAN Europa, Bliski Istok i Afrika.

Za mnoge sportaše, ideja o natjecanju u utrci IRONMAN® ili IRONMAN 70.3® može biti iznimno zastrašujuća, ali 5150 format je dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti. Za mnoge, smatramo da je to savršen način da ih odvede do duljih trka, a istovremeno samo po sebi čini značajno postignuće“, dodao je.

Sportaši će svoj izazov ovog olimpijskog triatlona započeti s plivačkom trasom od 1500m koja počinje na ​​plaži ispred hotela Molindrio Plava Laguna, prije nego se upuste na biciklističku trasu od 40 km koja  će ih odvesti do poznatog vodenog parka Aquacolors. Natjecatelji se zatim suočavaju s 10 km dugom trkačkom trasom koja vodi uz morsku šetnicu do središta grada, sa zapanjujućim pogledom i strastvenom potporom publike koja će ih inspirirati sve do cilja.

Uz brojne mogućnosti smještaja, prekrasnu trasu, gostoljubive mještane i regiju bogatu povijesti, Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, Hrvatska je savršen način za početak sezone 2019. godine. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com

 

O  IRONMANU

Kao dio Wanda Sports Holdingsa, IRONMAN Grupa upravlja globalnim portfeljem događaja koji uključuje IRONMAN® Triathlon seriju, IRONMAN® 70.3® Triathlon seriju, 5150 ™ Triathlon seriju, Rock ‘n’ Roll maraton serije, Iron Girl® , IRONKIDS®, utrke međunarodne triatlonske unije, triatlonske utrke, natjecanja u cestovnom biciklizmu uključujući UCI Velothon® seriju, utrke za brdski biciklizam uključujući Absa Cape Epic®, vrhunske maratone uključujući i Standardni maraton Singapur, trčanje kao Ultra-Trail Australia ™, i druge multisport utrke. Ikonična serija događanja IRONMAN® najveća je sportska platforma na svijetu. Od nastanka IRONMAN® brenda 1978. godine, sportaši su dokazali da je ANYTHING IS POSSIBLE® s prelaskom ciljnih ravnina na najpoznatijim svjetskim utrkama izdržljivosti. Počevši od jedne utrke, IRONMAN je postao globalna senzacija s više od 230 događaja u 53 zemlje. Za više informacija posjetite www.ironman.com.

O Wanda Sports Holdingu

Wanda Sports Holdings je vodeći svjetski sportski poslovni subjekt, osnovan kako bi obuhvatio mogućnosti globalne sportske industrije i pridonio uspješnom međunarodnom sportskom krajoliku – u tri ključna područja: 1) Gledatelji (medijski i marketinški posao), 2) Sudionici (djelatnost aktivnog načina života), 3) Usluge (digitalno, proizvodno i uslužno poslovanje). Wanda Sports Holding uključuje međunarodnu tvrtku za sportski marketing Infront Sports & Media, ikonu izdržljivosti IRONMAN i Wanda Sports China. Sjedište je u Guangzhou, Kina.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email