NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Na području Pazina, Poreča i Buja su 1. i 2. studenoga zabilježena četiri naleta na divljač

03.11.2020. 12:24; ; Početna / Crna kronika / Na području Pazina, Poreča i Buja su 1. i 2. studenoga zabilježena četiri naleta na divljač
divljač-znak

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na području Pazina, Poreča i Buja su u 1. i 2. studenoga zabilježena četiri naleta na divljač.

Prvi slučaj zabilježen je na području Pazina 1. studenog oko 11,30 sati, kada je 37-godišnjak upravljao automobilom Kia, pulske registarske oznake, iz smjera Pazina u smjeru Baderne. Na ravnom dijelu ceste nedaleko naselja Ruhci vozač je prednjim dijelom automobila udario u divlju svinju. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Potom je oko 18,40 sati u Baderni , 26-godišnjakinja automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, prednjim dijelom naletjela na srnu koja je uginula te ju je preuzelo lovačko društvo.

Idućeg dana oko 6,30 sati u Marušićima na području Buja, 33-godišnjak je automobilom Volkswagen, pulske registarske oznake, prednjim dijelom automobila naletio na srnu. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je lovačko društvo.

Posljednji slučaj zabilježen je kod naselja Ruhci oko 19,45 sati kada je 56-godišnjakinja naletjela na jelena koji se nakon udara udaljio.

Na navedenim slučajevima na automobilima nastala je veća materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Print Friendly, PDF & Email