Muzikoterapijska radionica ”Ja u glazbi, ja kroz glazbu” u Zdravom gradu Poreč

RADIONICA MUZIKA 1
21.02.2020. 12:41; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Muzikoterapijska radionica ”Ja u glazbi, ja kroz glazbu” u Zdravom gradu Poreč

U sklopu tjedna psihologije koji se obilježava od 17. do 23. veljače 2020. u Zdravom gradu Poreč je u srijedu 19.2.2020. održana radionica naziva ”Ja u glazbi, ja kroz glazbu” koju je vodila psihologinja i muzikoterapeutkinja Zdravog grada Dajana Miloš. Na radionici je sudjelovalo 14 građana.  Glavni cilj radionice bio je povećanje samosvjesnosti pa se tako različite vježbe i kroz sviranje instrumenata radilo na prisutnosti u trenutku, ”ovdje i sada”, prisutnosti sa samim sobom, s vlastitim osjećajima te samoprihvaćanju.

Samosvjesnost predstavlja sposobnost pojedinca da prepozna i primijeti vlastitu osobnost kao odvojenu od okoline i drugih pojedinaca, da prepoznaje i primjećuje vlastita ponašanja, misli,  riječi, emocije, osobine, resurse i ne miješa ih s ponašanjima, mislima, riječima, emocijama, osobinama i resursima drugih. Biti samosvjestan znači poznavati sebe, vidjeti sebe, prepoznati svoja ograničenja, biti svjestan svojih želja i ciljeva, znati koje su naše vrijednosti. Samosvjesnost je ključna za razvoj pojedinca  jer mu omogućava da razvije ili poboljša one vještine koje želi, stvara resurse koje želi i kreće se u željenom smjeru. Samosvjesnost nam omogućava stvaranje kvalitetnijih odnosa s drugima i izbor okoline ili organizacije koja  pogoduje našem razvoju. Jer, što više znamo o sebi – to više znamo o drugima. Ili, kao što je rekao Erik Erikson, razvojni psiholog koji se bavio razvojem identiteta, ”Što više poznajete sebe, to više strpljenja imate za ono što vidite u drugima”.

Sudionici radionice su osvještavali svoju okolinu kao i svoja unutarnja stanja, potrebe, misli i osjećaje. Kroz glazbu odnosno slušanje glazbe i sviranje radili su na povećanju kapaciteta za vlastito izražavanje te ozvučili svoje misli i emocionalna stanja. Aktivno su sudjelovali u vježbama, s ostatkom grupe dijeliti što su kod sebe osvijestili te iskazali svoje zadovoljstvo s radionicom i želju za nastavkom rada na sebi.

Zbog velikog interesa građana održat će se još jedna radionica u srijedu 26.2.2020. od 18,00 do 19,30 h u Zdravom gradu Poreč. Zbog ograničenog broja sudionika molimo građane da pravovremeno (do 25.2.2020.) prijave svoje sudjelovanje. Za prijave se obratite na 091/452-3350 i 052/452-335 ili osobno u Zdravom gradu Poreč. Preporučamo udobnu sportsku odjeću.

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email