VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Mladi jedriličari porečkog Horizonta osvojili ekipno treće mjesto u Zagrebu

409153820_973525061440096_2360594003394910749_n
21.03.2024. 09:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Mladi jedriličari porečkog Horizonta osvojili ekipno treće mjesto u Zagrebu
Prošloga vikenda naši mladi optimisti nastupili su u Zagrebu na regati u ekipnom jedrenju.
Podsjetimo se, ekipno jedrenje u klasi Optimist totalno je drugačija dimenzija jedrenja u ovoj inače pojedinačnoj klasi. Kao šta sam naziv kaže jedri se u ekipama sa po 4 člana. Za razliku od flotnog jedrenja u ekipnom je od iznimne važnosti da svaki član ekipe stavi interese tima ispred vlastitih. Cilj takve vrste jedrenja je da se uz pomoć pravila, taktike, tehnike i brzih promjena smjera zaustaviti protivnički tim te se u konačnici omoguči svojoj ekipi bolje ulaske u cilj kako bi se ostvarila pobjeda. Jedrenje se odvija na vrlo kratkom regatnom polju tako da se svaka greška puno više primjeti. Također ekipno jedrenje iziskuje jako veliku koncentraciju i fokus tokom cijelog meča jer svaka greška pojedinca može ekipu koštati pobjede.
 
Našim mladim Horizontovcima ovo je bila druga regata ovakvog tipa na kojoj su do sada nastupili. Tim Jk Horizonta kroz dva dana jedrenja na Jarunu pokazao je izvrsnu borbu i želju te unatoč čestim prekidima i promjenama vjetra uspjeli smo ostvariti 14 pobjeda i 4 poraza koje su bile dovoljne za visoko 🥉 3.mjesto u ukupnom poretku sa istim brojem pobjeda kao i drugoplasirani tim iz Crikvenice. Na regati je nastupilo 10 ekipa iz cijele Hrvatske.
 
Čestitamo svim timovima kao i organizatoru na odlicno odrađenoj regati Jedriličarski Klub Sveti Nikola😃⛵️
 
JK
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email