NEWS

Mlada porečka tenisačica Nika Čakarun na prijemu kod gradonačelnika

Persuric, Cakarun, Jendrasic
19.06.2023. 14:14; ; Početna / Sport i rekreacija / Mlada porečka tenisačica Nika Čakarun na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Loris Peršurić primio je mladu porečku tenisačicu Niku Čakarun, članicu Teniskog kluba “PRO 2000” iz Poreča, koja se na nedavnom HEP prvenstvu Hrvatske u tenisu za dječake i djevojčice do 14 godina, okrunila vrijednim nagradama – srebrnom za drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i zlatnom za prvo mjesto u parovima. Nika je u pojedinačnim natjecanju, u finalu izgubila od Isabele Santos (Zagi) rezultatom 6/3,6/1, dok je u konkurenciji parova sa suparnicom iz pojedinačne konkurencije Isabelom Santos osvojila titulo prvakinje Hrvatske u paru. U finalu su svladale par Džanić/Rašan-Buha rezultatom 6/1,6/3.

Gradonačelnik je čestitao Niki  na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate.

-Vaši nas rezultati nas jako vesele jer na najbolji mogući način promovirate sebe, grad i klub. Da bi se ostvarili ti rezultati treba puno odricanja, požrtvovnosti i ljubavi, koju mnogi od nas ne vide. Posebno mi je drago čuti za ovako važne uspjehe naših mladih sportaša, kao i želju za daljnjim nastavkom bavljenja sporta, rekao je gradonačelnik.  Čestitkama se u ime Sportske zajednice grada Poreča pridružio stručni suradnik za sport Zoran Jendrašić.

Nika je rekla kako jako puno vremena provodi trenirajući i želja joj je postati vrhunskom tenisačicom, ali da joj je na prvom mjestu ipak škola. Izvrsnim rezultatima i kvalitetnom igrom na ovom državnom natjecanju Čakarun dobila je poziv u reprezentaciju Hrvatske za koju će nastupiti početkom srpnja. 

 

Print Friendly, PDF & Email