Porečki restoran Spinnaker predstavio novi gastronomski koncept koji slavi istarsku tradiciju i lokalne namirnice

Spinnaker-2023-22
19.06.2023. 14:34; ; Početna / Gospodarstvo / Porečki restoran Spinnaker predstavio novi gastronomski koncept koji slavi istarsku tradiciju i lokalne namirnice

Restoran Spinnaker, smješten na porečkoj rivi, predstavio je na prigodnom otvaranju novi koncept jelovnika chefa Gorana Hrastovčaka u novom luksuzno preuređenom prostoru

Poznati porečki restoran Spinnaker, dočekao je sezonu u novom ruhu, osvježenim interijerom i s prekrasnom terasom uz more, te novim konceptom jelovnika chefa Gorana Hrastovčaka, koji slavi bogatstvo i raznolikost istarske kuhinje. Na prigodnom otvorenju protekloga vikenda predstavljena je nova vizija restorana Spinnaker koja sadrži dva jedinstvena degustacijska jelovnika.

Restoran Spinnaker otkriva tajne lokalnih namirnica poput vrhunskih kvarnerskih škampi i lignji, te bogatih okusa boškarina i brancina kroz degustacijski meni “Istrijanska štorija”, duboko ukorijenjen u tradiciji i običajima Istre. Jelovnik je zaokružen jedinstvenom interpretacijom pašarete, pića koje priziva lijepa sjećanja na obiteljske trenutke gotovo svakom Istrijanu. Degustacijski jelovnik „Deboto Istra“ nudi suvremenu interpretaciju istarskih okusa, koristeći manje poznate i visoko hranjive namirnice u kombinaciji s vrhunskim, kao što su netom ulovljena orada, hobotnica ili patka. Valamarova opredijeljenost održivom turizmu podrazumijeva i uporabu lokalne i svježe hrane, pa je tako 78% namirnica koje se koriste lokalnog podrijetla, što uključuje domaće proizvođače i mala obiteljska gospodarstva.

 „Valamar se ponosi dugom tradicijom i bogatim doprinosom hrvatskoj gastronomiji, te kontinuirano ulaže u koncepte hrane i pića. Preuređenje restorana Spinnaker, kao i ulaganja u edukaciju i razvoj naših zaposlenika, bitan je strateški potez kojim želimo ponuditi vrhunsko gastronomsko iskustvo našim gostima. Novi koncept jelovnika obilježava zajedništvo istarske tradicije i lokalnih proizvoda. Uvjereni smo da će nakon ovog značajnog ulaganja višestruko nagrađivani restoran Spinnaker nastaviti oduševljavati zaljubljenike u vrhunsku gastronomiju te ugostiti utjecajne hrvatske i europske chefove“, izjavio je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Vrhunski kulinarski tim restorana Spinnaker predvodi chef Goran Hrastovčak, kulinarski majstor čiji je talent izbrušen kroz godine iskustva u renomiranim restoranima poput La Pergole u Rimu, pod vodstvom slavnog chefa Heinza Becka. Uz njega je i sous chef Sandi Rusijan, čiji je nedavni boravak u prestižnom talijanskom restoranu obogaćen dvjema Michelinovim zvjezdicama dodatno proširio njegove kulinarske vidike. Uz izvrsnost u slasticama, pastry chef Draga Kovačević donosi svoju stručnost i kreativnost na desertni meni, stvarajući slatka remek-djela koja će očarati goste. Restoran također može računati i na stručnost Monike Ergović, koja u svojoj ulozi chef de partie donosi poseban dodir u pripremi jela. Voditelj restorana Zoran Gregorović upotpunjuje ovaj izvanredan tim, koristeći svoje umijeće u harmoniziranju hrane i vina.

Više informacija na www.restaurantspinnaker.com

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email