NEWS

Međunarodni festival pjenušaca – pjenušavi užitak u srcu Višnjana 8. i 9. prosinca u palači Sincich

408104101_875338704594755_3866605894248116187_n
05.12.2023. 11:01; ; Početna / Gospodarstvo / Međunarodni festival pjenušaca – pjenušavi užitak u srcu Višnjana 8. i 9. prosinca u palači Sincich
U srcu pitoresknog istarskog gradića Višnjana, poznatog po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji i astronomskom centru, očekuje vas nezaboravan doživljaj na 5. Međunarodnom festivalu pjenušaca koji će se održati 8. i 9. prosinca u predivnoj palači Sincich.
 
Posjetitelji će imati priliku prošetati kroz povijesne ulice grada i uroniti u svijet vrhunskih pjenušavih vina iz Slovenije, Austrije, Italije te naravno, Hrvatske. Festival će obuhvatiti niz događanja koja će oduševiti ljubitelje pjenušaca. Osim uživanja u vrhunskim pjenušavim vinima, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u ekskluzivnim radionicama koje će se održati 8. i 9. prosinca s početkom u 16 sati. Radionice će pružiti jedinstvenu priliku sudionicima da prodube svoje znanje o pjenušavim vinima pod stručnim vodstvom renomiranih stručnjaka.
 
Prva radionica, nazvana “ISTRA VS GORIŠKA BRDA”, održat će se već u petak, 8. prosinca i bit će vođena od strane istaknutog sommeliera Emila Perdeca. U sklopu ove radionice uspoređivat će se karakteristike istarskih pjenušaca s onima iz Goriških brda, s osvrtom na ova dva važna vinogradarska područja.
 
Druga radionica, nazvana “STARI I NOVI SVIJET U ČAŠI”, održat će se u subotu, 9. prosinca pod vodstvom doc. dr. sc. Tonija Kujundžića, profesora na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.
 
Sudionici će imati priliku čuti zanimljive spoznaje o vodećim vinskim kultivarima te kušati vrhunska vina iz različitih dijelova svijeta, pridonoseći tako svojem poznavanju svjetske vinske scene.
 
Osim radionica, Festival će ponuditi jedinstven spoj vrhunskih pjenušavih vina, istarskih delicija i atmosfere starog grada Višnjana. Uz ograničen broj sudionika po radionici (25 osoba), osigurajte svoje mjesto na vrijeme i zaronite u svijet pjenušavih užitaka.
 
Ne propustite priliku da se pridružite ovom jedinstvenom iskustvu na Međunarodnom festivalu pjenušaca u Višnjanu, gdje ćete moći uživati u najboljim pjenušavim vinima, bogatoj gastronomskoj ponudi te zanimljivim radionicama koje će obogatiti vaše vinsko znanje, a sve ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima kojima ćete imati priliku obogatiti svoju kućnu enoteku.
 
Organizatori, Općina Višnjan, Turistička zajednica Općine Višnjan, tvrtka Vira i Agro Udruga Višnjan, s ponosom podržavaju ovaj događaj koji će dodatno afirmirati Hrvatsku kao destinaciju vrhunskih pjenušavih vina.
 
Više informacija o programu Festivala koji se održava 8. i 9. prosinca 2023. godine od 13 do 19 sati saznajte na web stranicama Turističke zajednice Općine Višnjan.
 
Print Friendly, PDF & Email