NEWS

Iz Usluge Poreč kreće pilot projekt sakupljanja biootpada za korisnike kućanstva u Žbandaju, Velenikima i Novom Naselju

2023-12-05_11h24_34
05.12.2023. 11:26; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Iz Usluge Poreč kreće pilot projekt sakupljanja biootpada za korisnike kućanstva u Žbandaju, Velenikima i Novom Naselju

Usluga Poreč je ove sezone za ugostiteljske objekte uspješno implementirala sustav odvojenog prikupljanja biootpada. Korisnici koji su usvojili ovaj sustav postigli su izvrsne rezultate, ne samo u smanjenju troškova odvoza miješanog otpada, već i u povećanju zadovoljstva građana, kažu u Uslugi.

S obzirom na pozitivna iskustva najavljuju pilot projekt prikupljanja biootpada za korisnike kućanstava, koji započinje od 01. siječnja 2024. godine.
Pilot projekt provodit će se u 3 gradska naselja: Novo naselje, Žbandaj i Veleniki, a sa podjelom odgovarajućih spremnika i biorazgradivih vrećica kreću od 11. prosinca.  Ova usluga je potpuno besplatna za građane.

U biootpad  spadaju biorazgradivi otpad poput ostataka hrane, kora voća i povrća, kave, filtera, papira i slično. Sav sakupljeni otpad odlaže se prvo u biorazgradive vrećice, a koje se onda odlažu u dodijeljeni spremnik dok će pražnjenje spremnika biti organizirano u danima kada se prazne i spremnici za miješani komunalni otpad.

Za sva pitanja vezano za implementaciju nove usluge pratite nas na društvenim mrežama i web stranci, a možete nam se  obratiti  i putem e – maila:  [email protected] .

 

Print Friendly, PDF & Email