Marino Baldini kandidat za župana koalicije SDP-HSU

mmij3359420
foto: M.Mijošek, Glas Istre
07.02.2017. 12:21; ; Početna / Politika / Marino Baldini kandidat za župana koalicije SDP-HSU

Koalicija SDP-HSU danas je predstavila Marina Baldinija za kandidata za župana na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju ove godine. Predsjednik i dopredsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese i Dalibor Macan, te predsjednik HSU-a Silvano Hrelja. Baldini, koji je član SDP-a od 2005. godine, je u dva navrata bio načelnik Općine Vižinada, prvi put od 2005. do 2006. godine, potom od 2009. do 2013. godine, a 2013.-2014. bio je europarlamentarac. U svom prvom obraćanju kao kandidat za župana nije želio govoriti o programu, tek je naznačio da će djelovati u pozitivnom kontekstu jer je to, kako kaže, njegov način rada.

– Smatram da je danas važno biti konstruktivan jer je, uostalom, i takav mentalitet Istre. Namjeravam djelovati davajući pozitivan primjer jer pozitivni istupi dat će društvu vrijednosti koje su neophodne da se kvalitetno razvije. Izuzetno mi je drago što je moja kandidatura za župana prihvaćena jednoglasno na Glavnom odboru od svih istarskih organizacija SDP-a, a ne manje važna mi je podrška HSU-a. Razmišljam o trenutnim i budućim potrebama istarskog društva, posebno velikoj grupi poput umirovljenika, te ću uskoro predstaviti svoj program, rekao je Baldini u prvom obraćanju.

Kandidata za župana predsjednik istarskih SDP-ovaca Bassanese je najavio kao čovjeka za kojeg vrijedi krilatica “od sela do Bruxellesa”, s obzirom da je vodio Općinu Vižinada te bio europarlamentarac. Naglasio je da je riječ o članu SDP-a, što je iskorak od prošlih izbora kada im je kandidat bio nezavisni Damir Kajin. Prvi čovjek umirovljenika u državi Hrelja je, pak, krilaticu “od sela do Bruxellesa” iskoristio da najavi kako će se ovaj put Baldini zaustaviti na upravljanju Istarske županije.

– Naš kandidat ima iskustvo, kulturu i promišljanje kako kvalitetno živjeti u današnjem sustavu vrijednosti. U centru programa bit će mu građani Istre i predstavljat će se djelima a ne samo riječima, najavio je Hrelja.

(G. ROJNIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email