NEWS

MangiaTorre – street food festival ovog vikenda u Tar donosi zanimljiv spoj gastronomije i glazbe!

4
31.05.2023. 08:10; ; Početna / Slider / MangiaTorre – street food festival ovog vikenda u Tar donosi zanimljiv spoj gastronomije i glazbe!

Domaći i strani turisti imat će itekako dobar razlog da prvi lipanjski vikend provedu upravo u Taru koji će biti centar odlične street food ponude uz atraktivnu glazbenu kulisu. Za gastro priču pobrinut će se ekipe na tri food trucka, a svaki od punktova imat će drugačiju ponudu jela u street food formi.

Capra Istrian Street Food je ekipa iz Istre čija ponuda uključuje ukusne zalogaje živopisnih imena, a neki od njih su Boškarin, Veli Jože ili Žgvacet. Iza zanimljivih imena stoji priprema jela za koja se koriste svježe lokalne namirnice prezentirane na inovativan način. Capra Istrian Street Food ljubiteljima ukusnih zalogaja ponudit će nešto posve originalno – tradiciju istarske kuhinje prezentiranu u street food formi.

Na Valamarovom Mezzino Street Food trucku posjetitelji će uživati u velikom izboru gurmanskih burgera pripremljenih na autentičnom BBQ smokeru. Sočni komadi mesa prožeti bogatim dimljenim okusima i pečeni do savršenstva posjetitelje će odvesti ravno u srce Amerike. Valamar se pobrinuo da ponuda bude uistinu šarolika – Vegetarian Summer Salad, na bazi cvjetače i cjelovitih žitarica svojim bogatim okusom zadovoljit će sve vegetarijance, dok Vegan Burger nudi savršenu alternativu mesu.

Spoj talijanskih okusa i ljubavi prema kuhanju čini Cucinu 100 gusti. Raznovrsni okusi i vješto kombiniranje ukusnih namirnica u cjelinu koja očarava glavni je adut ove kuhinje. Fokus ponude je na Pinsi Romani koja vizualno podsjeća na pizzu, ali riječ je o vrsti focaccie koja se izvrsno uklapa u street food priču. Budući da je glavni cilj raznolikost Italije i njezinih živopisnih krajolika predstaviti kroz hranu, na ovom trucku moći će se kušati tradicionalne talijanske namirnice prezentirane u street food formi.

Svi ljubitelji autohtone kapljice moći će uživati u širokoj lepezi rakija i likera na Aura corneru, a nudit će se i autorski kokteli ove priznate destilerije. Neće nedostajati niti slatkih delicija obzirom da će na festivalu gostovati Ema ice cream truck s  raznovrsnom ponudom sladoleda domaće proizvodnje, uključujući i veganski sladoled i waffle to go.

Za odličnu zabavu na otvaranju festivala bit će zadužen riječki SuperCover band koji će biti najbolja uvertira u vikend prepun zabave. U subotu nastupa Velvet Dress U2 Tribute, a u nedjelju će se posjetitelji zabavljati uz Queen Sensation Tribute koji su kroz glazbeni vremeplov odlučili oživjeti magiju legendarnog Queena i Freddiea Mercurya.

Festival svakoga dana počinje od 19.00 sati, a od 02. do 04. lipnja Tar će biti nezaobilazna destinacija za sve gastroljupce željne izvrsne zabave!

.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email