NEWS

Loše je piti vodu iz plastičnih boca

plasticne-boce
06.06.2021. 13:51; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Loše je piti vodu iz plastičnih boca

Voda je ključna za život, to dobro znamo… no, znate li da plastične boce ne bi trebali piti ponovno nakon što ste ih otvorili ? donosi Metro Portal

Iako je nekada plastiku teško izbjegavati, i praktično je samo uzeti iz hladnjaka bocu vode, to nije najbolja opcija. Prvenstveno to nije dobro za okoliš, a ni za organizam.

Prema Thompson Reuters udruženju, ljudi tijekom života u organizam unesu gotovo 20 kila plastike. Naravno, nitko neće svjesno jesti plastiku, ali unosit će je kroz napitke i hranu. Mikroplastike su male čestice na koje se platika razgrađuje, a što ih više znanstvenici istražuju to jasnije postaje da te mikročestice završavaju u našem organizmu.

Plastične boce za vodu sadržavaju najviše plastika od svih osstalik spremnika u kojima se drže pića. Oni koji piju iz boca u prosjeku u organizam unesu 10,4 čestica plastike iz svake boce.

>> Voda iz plastičnih boca opasna je za zdravlje >>

Dodatna istraživanja su pokazala i kako plastika sadrži toksine poput bisfenola A (BPA) koji mogu biti potencijalno kancerogeni. Upravo zbog toga trebali biste uz sebe imati bocu vode koja nije napravljena od plastike, piše Eat This.

Print Friendly, PDF & Email