Likovna radionica i VIRTUALNA SKUPNA izložba ” Portuni-vrata” u atelieru AGATA u Novigradu

2021-11-20_11h22_19
20.11.2021. 11:23; ; Početna / Kultura / Likovna radionica i VIRTUALNA SKUPNA izložba ” Portuni-vrata” u atelieru AGATA u Novigradu

Proteklih nekoliko  vikenda u galeriji Likovne udruge Agata u Novigradu održana je likovna radionica pod  mentorstvom  prof. Suzane Bertok. Radionica je okupila desetak članova  Agate,  upravo onoliko koliko je  zbog epidemioloških uvjeta bilo moguće. Tema likovne radionice i upravo večeras otvorene izložbe su potuni i vrata iz Istre.

Mentorica je svojim metodama dovela  članice do odličnih rezultata u interpretaciji odabranih portuna.  Bilo je tu potuna i starih vrata iz cijele Istre, od Labina, Pazina, Buzeta i Momjana pa do Novigrada, Kaštelira, Poreča i Vodnjana.

S obzirom da je ovo posljednja izložba članova Agate u ovom prostoru jer se on , nažalost, daje u najam, tema izložbe ima i poseban smisao, naglasila je predsjednica udruge Slavica Oplanić u svom pozdravnom govoru autorima. „Ova se vrata za nas zatvaraju, ali nadamo se da će grad prepoznati našu vrijednost i doprinos te da će se za nas otvoriti neka nova, možda i bolja vrata.

Mentorica Suzana Bertok  naglasila je  kako je jako zadovoljna rezultatima koje su polaznici dostigli uporabom samo tri boje ( ultramarin, tri vrste smeđe i bijela).  Svi ovi portuni imaju vjerovatno neku skrivenu priču, a svaki autor  je obrazložio zašto je odabrao baš taj portun i gdje se on nalazi.

Na izložbi sudjeluju: Slavica Oplanić, Dunja Mazić, Karlo Bonačić, Maria Klarić, Mariza Dobrivojević ,  Laura Ćurko, Slavica Ezgeta, Zlata Katana Martić, Lidija Rubeša, Vera Duganđžić, Nevenka Kocijančić  i Ester Diklić

Izložba će biti otvorena do 30. studenog 2021., a može se svakodnevno pogledati od 10,00 do 12,00 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera.

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email