NEWS

Labin, Poreč i Pula domaćini rukometnog turnira Erste rukometne lige za “mini rukometaše”

4 (27)
02.10.2019. 13:13; Učitavanja: 317; Početna / Sport i rekreacija / Labin, Poreč i Pula domaćini rukometnog turnira Erste rukometne lige za “mini rukometaše”

Na press konferenciji Erste rukometne lige u gradskoj upravi Grada Poreča sudjelovali su gradonačelnik Loris Peršurić, Ivano Balić osnivač Lige, te direktorica komercijalnog centra Erste banke u Puli, Nataša Kličković. Ovaj projekt zamišljen je kao društveno odgovorna aktivnost u popularizaciji rukometnog sporta u Hrvatskoj.

Osnivači Erste lige , bivši proslavljeni rukometaši Ivano Balić i Petar Metličić uz podršku Erste Banke već treću godinu organiziraju mini rukometne turnire u Dalmaciji.
Od jeseni 2019 godine ovaj projekt održat će se u Istri, u gradovima Poreču, Labinu i Puli.

Turniri na kojima nastupaju mini rukometaši otvorenog su karaktera i na njih se mogu prijaviti sportski klubovi, sportske škole u muškoj i ženskoj konkurenciji za godišta 2009 , 2010 i 2011 .

Gradonačelnik Loris Peršurić srdačno je pozdravio organizatore u Maloj vijećnici gradske uprave.

-Grad Poreč otvoren je za brojne manifestacije, a sportske pogotovo, jer se smatramo da imamo velik potencijal i odličnu infrastrukturu. Mi smo već ugostili europsko i svjetsko prvenstvo u rukometu pa nam je i ovaj projekt za djecu prihvatljiv i radujemo se što ćemo imati priliku biti suorganizatori. Nadamo se i odličnom odazivu djece, roditelja i njihovih klubova i vjerujem da će se kao i svi naši gosti odlično osjećati u Poreču.-rekao je.

Ispred organizatora nazočnima se obratio najbolji rukometaš svijeta svih vremena Ivano Balić.

-Za djecu i rekreativce je važno da se uključuju u sport, ne opterećujemo ih rezultatima. Nudimo im mogućnost da se druže, da osjete prve slasti natjecanja, a kasnije možda da i ostanu kao aktivni sudionici u sportu. Imamo odličan odaziv u Dalmaciji, znamo da Istra voli sport pa smo se odlučili družiti sa djecom u Poreču, Labinu i Puli. One koji uspiju ostvariti i određene rezultate nagraditi ćemo dolaskom u Split na finalno natjecanje Erste Lige -rekao je Ivano Balić okupljenim novinarima.

Ispred sponzora Erste Lige svoje je viđenje o projektu najavila i gospođa Nataša Kličković.

-Poreč i Istra su prepoznali važnost uključivanja djece u sport i važnost ovog projekta. Mi kao banka smo iznimno zadovoljni jer je odaziv u Dalmaciji bio iznad naših očekivanja. Ako uspijemo barem jedno dijete kroz turnire u Istri potaknuti da se aktivno uključi u sportske klubove ili sportske zajednice znat ćemo da smo svi skupa uspjeli. Sport je iznimno važan je stvara temelje i podupire socijalni razvoj mladih. – rekla je.

Turniri se održavaju u Labinu 19.10.2019 , Poreču 30.11.2019 i Puli 8.12.2019.

Prijave na turnir mogu se obaviti na [email protected] ili [email protected]

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email