NEWS
valfresco

Kuglačice Istre Poreč izgubile od Mlake iz Rijeke

kuglačice-102019
04.11.2019. 13:11; Učitavanja: 89; Početna / Sport / Kuglačice Istre Poreč izgubile od Mlake iz Rijeke

U subotu se na kuglani Mlaka u Rijeci odigravala derbi utakmica između domaće ekipe Mlake, koja je bježala Istri jedan bod, i ekipe Istre iz Poreča. Na žalost Istranki, Riječanke su ušle u igru motiviranije i spremnije da tu svoju prednost povećaju i tako učvrste prvu poziciju na ljestvici.

Utakmica je od prvoj seta započela loše za Istru i svojom igrom igračice Mlake dale su do znanja tko je jači u toj utakmici. Od 1994. godine kada je Istra ušla u prvu ligu nije doživila takav poraz od 8:0 i sa čak 277 čunjeva u minusu. Da su bile superjornije govori i podatak da je Istra od moguća 24 seta, osvojila samo 3 seta.
Igračice Mlake postavile su rekord kuglane od 3623 čunja a to je rezultat reprezentacije na SP. Igračica Valentina Gal postavila je i novi rekord kuglane (653) koji je osam godina držala Nataša Ravnić (649). Istranke su ukupno srušile osrednjih 3346 čunja.

Na prvenstvenoj ljestvici Istra je sačuvala drugo mjesto, ali time se još više udaljila od prvog mjesta. U subotu u goste dolazi ekipa Podravke iz Koprivnice.

Print Friendly, PDF & Email