NEWS

Koncert „Harmonikaški orkestar u mom gradu“ – projekt „ZUS“ i „VIVIPO“ u srijedu, 29. svibnja na Trgu slobode

GLAZBENA SKOLA - Plakat B1 - Porec - VIVIPO ZUS (002)
27.05.2024. 10:58; ; Početna / Kultura / Koncert „Harmonikaški orkestar u mom gradu“ – projekt „ZUS“ i „VIVIPO“ u srijedu, 29. svibnja na Trgu slobode

Umjetnička škola Poreč i Grad Poreč-Parenzo u suradnji s prijateljskim glazbenim školama Virovitice i Vinkovaca i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Poreča-Parenza i Turističke zajednice Grada Poreča-Parenzo i ove godine organiziraju već tradicionalni projekt „VIVIPO“ (Vinkovci – Virovitica – Poreč). VIVIPO se održava u Poreču-Parenzo od 25. do 30. svibnja 2024. godine kroz cjelodnevne radionice i druženja kroz glazbu, a kruna projekta su dva koncerta na Trgu slobode u srijedu 29.5.2024. u 17 i u 19 sati.

Koncert Harmonikaški orkestar u mom gradu“ – projekt „ZUS“ i „VIVIPO“  održat će se u srijedu, 29. 5. 2024. godine u 17 sati na Trgu slobode, Poreč-Parenzo kada će nastupati puhački orkestri iz Češke, Slovačke i Hrvatske združeni u projektu „ZUS“. Dirigenti su Anna Brezaniova, Miroslav Knob i Antonio Baranašić.

Istoga dana u srijedu, 29. 5. 2024. godine u 19 sati publici na porečkom Trgu slobode predstavit će se i harmonikaški orkestri ujedinjeni u projekt VIVIPO. Orkestar VIVIPO je sačinjen od mladih harmonikaša osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Virovitice, Vinkovaca i Poreča, a to su:  Umjetnička škola Poreč, GŠ Josipa Runjanina Vinkovci, GU Elly Bašić Zagreb i GŠ Jan Vlašimsky Virovitica. Dirigenti su Beatrica Šušak, Dario Glavaš i Anamarija Lovrečić. Čast da otvori ovaj jedinstveni koncert pripala je domaćinima, višestruko nagrađivanom harmonikaškom orkestru Umjetničke škole Poreč kojega čine mladi harmonikaši u dobi od 10 do 14 godina koji su nedavno pobijedili na 47. Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Puli.           

Projekt „ZUS“ i „VIVIPO“ ogleda se u suradnji učenika i profesora različitih glazbenih škola koji će kroz organizirane radionice zajedničkim učenjem i muziciranjem potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. To su aktivnosti koje spajaju glazbenike u skupini radi zajedničkog izvođenja glazbe te im omogućuju da dijele glazbene trenutke stvarajući posebnu povezanost kroz glazbu. Osim suradnje glazbenih škola iz ovih gradova, cilj projekta je i popularizacija harmonike kao klasičnog instrumenta te predstavljanje na koncertu. Na programu će biti poznata (klasična) djela te popularne skladbe A. Piazzole, Quenna, Michaela Jacksona, Vangelisa, E. Derbenka, Tine Turner, Mike Chapman & Holly Knight, CAMILA CABELLO, F.J.Perren/D.Fekaris, Cindy Lauper/Rob Hyman, Alan Merrill…….Ulaz je slobodan.

U združenim orkestrima Čeha, Slovaka i Hrvata sudjelovat će  oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih profesora. Gosti dolaze iz Zakladne umjetničke škole Vyškov iz Češke na čelu s ravnateljem Alešom Musilom te iz Zakladne umjetničke škole Ferka Španiho iz slovačkog grada Žilina.

Treba naglasiti da su se učenici za ovaj događaj dugo pripremali zajedničkim muziciranjem u orkestru te da im sudjelovanje u ovom međunarodnom projektu pomaže razviti vještine suradnje i timskog rada. Biti sudionik ovog međunarodnog projekta učenicima će svakako pružiti jedno pozitivno i motivirajuće iskustvo, važno na njihovom  daljnjem glazbenom putu.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate u vrhunskoj glazbi zajedno s nama na porečkom Trgu Slobode u srijedu, 29. 5. 2024. godine u 17 i 19 sati.

Posebna zahvala Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Gradu Poreču-Parenzo i  Turističkoj zajednici Grada Poreča.


Sudjeluju: Umjetnička škola Poreč, Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci, GU Elly Bašić, Zagreb  i GŠ Jan Vlašimsky Virovitica

 1. Conquest of paradise, Vangelis, arr.W.Kahl
  Dirigent : Dario Glavaš
 1. Carmen kolaž, E,Derbenko,arr.Paul de Bra
  dirigentica : Beatrica Šušak
 1. Libertango, A.Piazzolla, arr,Paul de Bra
  Dirigent: Dario Glavaš
 1. Simply the best, Tina Turner, Mike Chapman & Holly Knight Arrangement by Fedor Vrtacnik
  Dirigentica: Beatrica Šušak
 1. Quenn: Radio Ga Ga , Freddie Mercury, arr. Hrvoje Mihić   
  Dirigent: Dario Glavaš
 1. Havana-Words and Music by CAMILA CABELLO, LOUIS BELL, PHARRELL WILLIAMS, ADAM FEENEY, ALI TAMPOSI, BRIAN LEE, ANDREW WOTMAN, BRITTANY HAZZARD, JEFFREY LAMAR WILLIAMS and KAAN GUNESBERK  arr.Dean Premrl
  Dirigentica : Beatrica Šušak
 1. I will survive, F.J.Perren/D.Fekaris arr. H.G.Kolz
  Dirigent: Dario Glavaš
 1. Time after time Cindy Lauper/Rob Hyman; arr Domagoj Kučinić
  Dirigentica : Beatrica Šušak
 1. Billie Jean, M.Jackson,arr Saša Bastalec
  Dirigent: Dario Glavaš
 1. I love rock and roll Alan Merrill, Arrangement by Fedor Vrtacnik
  Dirigentica:.Beatrica Šušak

 

Ravnateljica škole: Sanjica Sara Radetić

 

Print Friendly, PDF & Email