NEWS
VALFRESCO S-170422

Komemoracija povodom 30. godišnjice pogibije pripadnika HRZ-a na vrsarskom aerodromu

2021-12-22_08h31_37
22.12.2021. 08:36; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Komemoracija povodom 30. godišnjice pogibije pripadnika HRZ-a na vrsarskom aerodromu

U organizaciji Porečkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata komemoracijom podno spomen-obilježja na vrsarskom sportskom aerodromu Crljenka u utorak 21. prosinca obilježena je 30. godišnjica pogibije Dragana Garvana i Dragutina Barića, pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su kao tehničari početkom rata osposobljavali avione poljoprivredne avijacije za borbeno djelovanje i obranu domovine.
Njih dvojica poginuli su prije 30. godina, nešto prije 13,00 sati, kad je iz bihaćkog aerodroma spuštajući se kroz Limsku dragu doletjelo 7 MIG-ova 21 Jugoslavenske narodne armije, koji su svoj ubojit teret ispustili na vrsarski  aerodrom.

Počast poginulim polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odali su supruga pok. Garvana, Katica i kćerka Suzana, načelnik Općine Vrsar-Orsera Ivan Gerometta, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te suradnici i prijatelji poginulih branitelja. U svom kratkom obraćanju predsjednik Porečkog ogranka UDVDR Miro Sošić prisjetio je nazočne o tragičnom događaju, a Općinski načelnik osvrnuo se na vrijednosti za koje su poginuli dali svoje živote i našoj obavezi da ih ne zaboravimo.

Nakon komemoracije sudionici su se uputili na vrsarsko groblje gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće na grob pokojnog Dragana Garvana.

Velečasni mr. Lino Zohil, župnik u Vrsaru i Gradini održao je prigodne molitve kraj spomen obilježja i na groblju.   

B.Š.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email