NEWS

Kaštelir: Na njivi niknuo kućerak od bloketa

06.10.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Kaštelir: Na njivi niknuo kućerak od bloketa
466GO105233.jpg

U pazinskom uredu građevinske inspekcije saznajemo da su prijavu primili, da se gradi na katastarskoj čestici 1526 k.o. Tar i da je inspektor dobio nalog da izađe na teren. U međuvremenu je kućerak građen od bloketa već dobio krovnu konstrukciju, prokrčen je prolaz kroz red zelenila uz cestu, a kolni put nasut je šljunkom.

Porečkim prostornim planom zabranjena je bilo kakva gradnja na poljoprivrednom zemljištu, upravo da bi se spriječila divlja gradnja.

Ista pravila vrijede i u općini Kaštelir-Labinci, ali to odvažne ne sprečava. Načelnik Enio Jugovac rekao nam je da su u ožujku prošle godine prijavili gradnju na poljoprivrednom zemljištu u selu Mekiši. Inspekcija je donijela rješenje o uklanjanju, kaže, ali zgrada još stoji. U inspekcijskom uredu u Pazinu saznali smo da se stranka žalila na rješenje o uklanjanju bespravnog objekta u Mekišima na k.č. 947/1, no žalba je odbijena i slijedi nalog o izvršenju. Dakle, predmet je još u postupku i očito kuća neće ostati na mjestu na kojem ju je vlasnik zamislio.

S. M., Glas Istre 6.10.2005.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email