NEWS

Sportska zajednica grada Poreča: financijski plan za 2006. identičan ovogodišnjem

06.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Sportska zajednica grada Poreča: financijski plan za 2006. identičan ovogodišnjem
300GO105631.jpg

Skupština Sportske zajednice Poreča na svojoj se sjednici održanoj u dvorani SRC »Veli Jože« uglavnom bavila financijama. Sjednici je prisustvovalo 20-ak osoba, od kojih 14 skupštinara s pravom glasa (od 21 koliko broji puni saziv Skupštine).

Usvojen je prijedlog izmjene i dopune financijskog plana za tekuću godinu, te prijedlog financijskog plana za sljedeću godinu koje je obrazložio tajnik Sportske zajednice Poreča Boris Hrast. Oba plana poslana su Gradu Poreču na usklađivanje sa skorim rebalansom gradskog proračuna za 2005, odnosno planom proračuna za 2006.

Kako se u ovogodišnjem financijskom planu visine 7,6 milijuna kuna sigurno neće realizirati sva financijska sredstva namijenjena ulaganju u sportske objekte u iznosu nešto većem od 1,9 milijuna kuna, raspoloživa sredstva od 263 tisuće kuna, preostala ponajviše nakon dovršetka uređenja atletske staze i ostalih atletskih borilišta na stadionu SRC »Veli Jože«, Sportska zajednica namjerava potrošiti za druge namjene. Tako se za 70 tisuća kuna namjeravaju povećati sredstva za administrativno i tehničko osoblje SZ-a, za 143 tisuće kuna trebala bi se povećati sredstva namijenjena sportskim objektima, a za 53 tisuće kuna sredstva namijenjena zajedničkim potrebama klubova.

Financijski plan za sljedeću godinu, koji već tradicionalno prije samog donošenja gradskog proračuna u SZ-u nazivaju »plan želja«, trebao bi iznositi nešto više od 7,6 milijuna kuna, što je identičan iznos ovogodišnjem financijskom planu. Iz gradskog proračuna očekuje se nešto više od 7,3 milijuna kuna, dok preostalih 300 tisuća kuna iznose vlastiti prihodi SZ-a i namjenske donacije. Međutim, veliko je pitanje je li realno očekivati toliki financijski plan za 2006. godinu jer, kako je konstatirao dopredsjednik SZ-a Feručo Pilat (boćanje), gradonačelnik Edi Štifanić je jasno stavio do znanja da će gradski proračun za sljedeću godinu biti drastično manji od ovogodišnjeg.

Na prijedlog Izvršnog odbora jednoglasnom odlukom iz članstva SZ-a isključen je Teniski klub »Poreč« s kojim se još od 1998. godine vodi sudski spor oko posjeda tri teniska igrališta SRC »Veli Jože«. Od ostale rasprave izdvajamo istup Milana Žužića (plivanje) koji je negodovao zbog toga što IO i tajnik Hrast nisu ispunili zadaću koju im je na jednoj od ovogodišnjih sjednica zadala Skupština, da se do kraja godine izradi prijedlog izmjena i dopuna Statuta SZ-a. Žužiću, a i još mnogim članovima Skupštine najveći »trn u oku« je naravno famozni članak 26. Statuta prema kojem još od 1997. godine glas predstavnika Grada Poreča u Skupštini ima važnost 51 posto ukupnih glasova.

K. KLARIĆ, Glas Istre 6.10.2005.

IO podijelio dodatak

Izvršni odbor SZ-a je izvršio raspodjelu preostalih ovogodišnjih sredstava namijenjenih redovnoj djelatnosti klubova. Riječ je o sto tisuća kuna, odnosno deset posto od ukupnog ovogodišnjeg iznosa namijenjenog redovnoj djelatnosti klubova, koja IO raspodjeljuje prema svojoj odluci. Prema toj raspodjeli kuglačice će dobiti 20 tisuća, hrvači i tarski nogometaši po 15, ritmičarke deset, ronioci sedam, a karatisti, šahisti, kuglači, vaterpolisti, stolnotenisači i tarske odbojkašice po pet tisuća kuna dodatnih sredstava.

———————————————————————–

O kriterijima raspodjele nagrada, o načinu financiranja novih klubova i nizu drugih vrlo aktualnih tema koje neposredno utječu na razvoj sporta, a samim time i djece u našem gradu pisati ćemo detaljnije kroz nekoliko dana

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email