Kaštelirska Udruga umirovljenika održala izbornu skupštinu

IMG_20220515_163235
16.05.2022. 08:59; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Kaštelirska Udruga umirovljenika održala izbornu skupštinu

U nedjelju, 15.5.2022. na prekrasnom izletničkom području  Vrbanovica, održana  je izborna skupština Udruge umirovljenika Općine Kaštelir-Labinci. Na izbornoj skupštini su, osim članova udruge,  sudjelovalii načelnik Općine Kaštelir-Labinci i VES Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci.

Nakon odabira  radnog tijela, skupština je započela minutom šutnje za, u prethodnom  razdoblju, preminule članove, a nastavljena je kratkim izvješćem o radu tijekom proteklih četiri godine koje je iznesao dopredsjednik Valter  Bratović. Nakon jednoglasnog usvajanja izvješća , isti je nastavio sa iznošenjem plana rada i financijskog plana za slijedeću godinu koji je isto tako jednoglasno usvojen. 

Po usvajanju i ove točke dnevnog reda, pristupilo se izboru organa udruge, kako to Zakon o udrugama nalaže.
Skupština je usvojila slijedeće organe upravljanja:

  • Predsjednik: dosadašnji Slaven Dragić
  • Dopredsjednik: dosadašnji Valter Bratović
  • Tajnik : Vladimir Legović
  • Blagajnik: Mariza Jugovac
  • Upravni odbor: Slaven Dragić, Valter Bratović, Vladimir Legović, Mariza Jugovac i Nevenka Kocijančić
  • Nadzorni odbor: Ester Diklič- predsjednica, članovi Danilo Ventin i Maria Mendizza

Nakon usvajanja novih organa upravljanja, skup je nastavljen najprije obraćanjem načelnika Općine Kaštelir-Labinci, koji je naglasio kako se Općina trudi umirovljenicima omogućiti sve potrebno za nastavak aktivnog života obezbijeđenjem prostora za njihove potrebe. U tijeku je opremanje i uređenje prostora za ovu brojnu popuilaciju.

Svojom pjesmom skup je zatim razveselila Vokalne etno skupina Zajednice Talijana Labinci „Nigriganum“ koja je, pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić,  otpjevala nekoliko popularnih pjesama.

Nakon nastupa uslijedila je odlična zakuska koju su organizirali Valter Bratović, Mariza Jugovac, Vladimir i Anđela Legović te Maria Mendizza, a znalački skuhala Ida Bratović. Hvala i svima koji su za ovu priliku donijeli izvrsne kolače.

Velika hvala i Davidu Kocijančiću koji je svojom harmonikom zagrijao atmosferu tako da su umirovljenici i zaplesali. Druženje je nastavljeno do večernjih sati, a zaključak je bio da će se slična druženja umirovljenika organizirati i u drugim prilikama tijekom godine.

 

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email