NEWS
VALFRESCO sredina

Održana završna svečanost Likovnog natječaja Lions cluba Poreč

20220514_112544_resized
16.05.2022. 09:05; ; Početna / Kultura / Održana završna svečanost Likovnog natječaja Lions cluba Poreč

U prostoru restorana Casa Manzolin u Poreču održana je završna svečanost 7. Likovnog natječaja učenika srednjih i osnovnih škola – LCLIN 7 – koji se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč već sedmu godinu zaredom uspješno realizira.

Uz prisustvovanje nagrađenih učenika, nastavnika likovnog te ravnatelja osnovnih i srednjih škola koje su sudjelovale na natječaju, svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić i članovi LC Poreč.

Prisutnima se obratio Boris Jugovac, predsjednik LC Poreč te voditeljica natječaja Snježana Gutbier – Vidović, a sve prisutne je pozdravio i gradonačelnik Poreča i zahvalio se LC Poreč na izuzetnom doprinosu našoj lokalnoj sredini kroz razne humanitarne akcije ali  i kulturi posebno mladih kroz ovaj dugogodišnji projekt.
Želja porečkih Lionsa je bila da ovim natječajem na temu ”Moja hrvatska 2050.” doprinesu unaprjeđenju likovne kulture, kreativnog izražavanja mladih, njihovog aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu sredine, prijateljstvu između hrvatskih gradova i rada humanitarnih organizacija.

Na natječaj su se odazvali učenici iz 13 hrvatskih škola: GSŠJD Pazin, Pazinski kolegij, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula, O.Š. Barban, O.Š. Budinščina, O.Š. Sv. Lovreč, Umjetnička škola Poreč, O.Š. Poreč, O.Š. Finida, OŠ Novigrad, OŠ Tar – Vabriga, TOŠ Poreč i TOŠ Novigrad.

Kako je propozicijama natječaja definirano, originale svih nagrađenih radova učenici su donijeli na svečanost i predali predsjedniku Lions Kluba Poreč, Borisu Jugovcu koji je uz Snježanu Vidović i Lorisa Peršurića nagrađenim učenicima uručio nagrade i priznanja. Radovi će se  upotrijebiti u humanitarne svrhe.               

Nagrade i priznanja su uručene u u dvije kategorije. Tako su nagrađeni sljedeći učenici:

  1. Kategorija (učenici srednjih škola i osmi razredi):
  2. Nagrada (1.000,00 kn) – Vrzić Ella, 8.razred O.Š. Sv. Lovreč Pazenatički,
  3. Nagrada (750,00 kn) – Starčić David, 2.razred, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna – Pula
  4. Nagrada (500,00 kn) – Sluganović Ivana, 1.razred Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrila        Pazin
  5. Kategorija (učenici 5. do 7. razreda) 3 Nagrade ( u vrijednosti od 200,00 kn) dodjeljuju se:
  6. Vasiljević Eva, 6. b razred OŠ Tar – Vabriga,
  7. Babić Lana, 5. b razred. OŠ Tar – Vabriga,
  8. Mavrić Tia, 5.a razred OŠ J. Filipovića Barban

U umjetničkom dijelu programa nastupali su Klara Gulić, višestruko  nagrađivana učenica 5.og razreda Umjetničke škole Poreč u klasi profesora Hrvoje Hleba., Glorija Kevrić,učenica 5. raz.Umjetničke škole Poreč u klasi učitelja Harisa Brkovića i 8a razred OŠ Finida i Anamarija Lovrečić – profesorica mentorica u Umjetničkoj školi Poreč.

LC Poreč zahvaljuje svim učenicima na lijepim, maštovitim radovima, učenicama i nastavnici Umjetničke škole Poreč na predivnom glazbenom ugođaju i vidimo se na našem 8.Likovnom natječaju.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna