Kartulina iz Vranići – 20 (R.V. Aleksić)

17.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Kartulina iz Vranići – 20 (R.V. Aleksić)
722Picture-172.jpg

Ritam, ritam i samo ritam, Cubismo je zanjihao gradsku kupališno-rekreacijsku zonu.

"U susret ljetu" podario nam je "Dodir leptira", a vrijedni i uredni Mjesni odbori, koji metu u svojoj korti dobili su novčane nagrade Turističke zajednice grada Poreča kako bi uradili još ponešto od planiranog. Saznali smo i tko od naših susjeda po mišljenju stručnjaka ima lijepu okućnicu i cvjetni balkon. Hvalevrijedna akcija i briga o Poreču kao dijelu cjelovite turističke ponude, a ne samo o plažama u "žici", sada privatnih hotelijera. Osim gradjana Vrsara i privatni iznajmljivači soba i apartmana iz tog mjesta najavili su peticiju i odlučnu akciju da svojim gostima osiguraju ravnopravnost u pristupu moru i slobodno kretanje priobaljem.

Tjedan za nama može se nazvati "brzi tjedan", u gradskoj upravi se sve radilo na brzinu ( subjektivni osjećaj – znači ne podliježe raspravi ), "brzi" prijemi za učenike, "brzo" Poglavarstvo itd. Srednjoškolci će dobiti na dar "grupni portret s gradonačelnikom", a osnovnoškolci izlet u Europsku uniju – Sloveniju ( Postojna – Lipice ). Ne znamo, kakvu su cijenu Gradu ponudili iz "Kompasa", vjerojatno nije bio potreban javni natječaj. Ne znamo ni za znakove ograničenja brzine u sazivanju prijema i sjednica, no znamo da mediji moraju poštivati rokove, koje im nameće tehnologija, tiskare, izdavači, urednici i sl.

Kada smo već u priči o političkom biznisu, ovog tjedna je proradio i "politički turizam". Započelo je obrtnički, obrt pridruživanja Europskoj uniji pojasnila je gospodja Kolinda Grabar Kitarović, ali ne znamo što je pojašnjavao Pankretić junior. No, voljeli bi znati što je samom sebi i da li je uspio, pojasnio Ante Đapić, takodjer gost jednog porečkog turističkog objekta.

U gradu su nakon naporne školske godine, preko bare, u Sjedinjenim državama Amerike ( USA ), primjećeni porečki učenici i studenti, došli su na zasluženi odmor. Dobrodošli, da li prepoznajete Poreč ?

Iz Rusije, sve je više gostiju. Novo tržište, prepoznali su našu ponudu. Prva iskustva govore da su dobri potrošači. No, pitanja koja postavljaju su stara i poznata, kuda Vi izlazite kada se želite zabaviti ? Zar i ti brate, turisto !

Koncem tjedna, u neskladu ili ipak u skladu sa Master planom istarskog turizma u centru Poreča otpočela je montaža "atrakcije" zvane: LUNA PARK. Djecu možete prevariti samo jednom, a starije višekratno. Onaj koji se iznajmljuje za novac je Javni radnik, napisao bih ja i kraće, ali imam urednika koji drži do morala.

Nula promila ostaje, Hrvatski fond za privatizaciju ide u povijest, o zastari nedjela će se tek raspravljati, kada odu gosti, na jesen. Rješenje i zaključci, kada na maslini rode Kunje, Dunjo moja.

Briškula su Dinari.

Ciao iz Vranići, od R.V.Aleksića

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email