NEWS

Karlo Jukić, učenik 7. razreda TOŠ SEI Bernardo Parentin iz Poreča, najbolji u Istarskoj Županiji na literarnom natječaju dječjeg književnog stvaralaštva

IMG-e63e63c88d808a6ac1d52e908f4004e1-V
18.01.2021. 13:48; Učitavanja: 765; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Karlo Jukić, učenik 7. razreda TOŠ SEI Bernardo Parentin iz Poreča, najbolji u Istarskoj Županiji na literarnom natječaju dječjeg književnog stvaralaštva

Dana 15. siječnja 2021. putem Zoom-a održana je 15. promocija zbornika Odjeci, koji se sastoji od literarnih radova učenika viših razreda osnovnih škola pristiglih na istoimeni natječaj što raspisuje Naklada Ljevak.

Na samoj promociji zbornika sudjelovali su učenici i njihovi mentori, čiji su radovi proglašeni najuspješnijima, a među njima je i literarni uradak učenika 7. razreda TOŠ – SEI „Bernardo Parentin” Poreč – Parenzo, Karla Jukića, pod mentorstvom profesorice Melani Ivetić Užila.

Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od troje književnika za djecu i mlade: Nade Mihaljević, Jasminke Tihi-Stepanić i Mladena Kopjara, pročitalo je sve pristigle radove te među njima izabralo tri najuspješnija uratka na nacionalnoj razini te po jedan najuspješniji na županijskoj razini.

Literarni uradak Karla Jukića pod naslovom Moja oaza mira izabran je za najuspješniji uradak na razini Istarske županije. Kako je i sama Nada Mihaljević u svom osvrtu istaknula, uradak čini posebnim Karlova povezanost s morem i djedom koja se usporedno opisuje kroz čitav tekst, lijepa je to crtica iz života nastala iz neposrednog doživljaja, a iz kojeg je izraslo jedno zrelo poštovanje prema životu, dragocjen je to trenutak za tako mladu osobu kada shvati veličinu mora, veličinu života i veličinu međugeneracijskog razumijevanja.

Prilikom samog susreta, učenicima i mentorima obratila se i Maja Zrnčić iz Ministarstva kulture i medija, ohrabrujući učenike na ustrajnost u literarnom stvaralaštvu, a mentore na daljnje podupiranje svojih učenika. Nagrađeni su učenici pročitali svoje radove, a književnici su prokomentirali vrijednost tih uradaka.
Susret završava vedrim i ohrabrujućim riječima organizatora.

 

E.Zarli

Print Friendly, PDF & Email