Kampanja Studija Sonda treća najnagrađivanija u čitavoj regiji, prva u Hrvatskoj

2020-01-24_18h53_23
24.01.2020. 18:54; ; Početna / Gospodarstvo / Kampanja Studija Sonda treća najnagrađivanija u čitavoj regiji, prva u Hrvatskoj

B-report izvješće proglasilo kampanju za Piquentum Sv. Vital: “Art directed by nature” trećom najnagrađivanijom u čitavoj regiji, a  prvom u  Hrvatskoj, za 2019. godinu.

B-report godišnje je izvješće slovenskog Marketing Magazina (MM),  časopisa i portala specijaliziranog za područje tržišnog komuniciranja u regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija). Prema statistici B-reporta, koji od 2015. godine javnosti predstavlja godišnji pregled najnagrađivanijih kampanja na nacionalnim, regionalnim, europskim i globalnim festivalima oglašavanja i kreativnosti, te  izložbama i natjecanjima s područja tržišnih komunikacija, kampanja Studia Sonda za Piquentum Sv. Vital: “Art directed by nature” je za proteklu 2019. godinu treća najnagrađivanija u čitavoj regiji i prva u Hrvatskoj. Također je zahvaljujući tome  Vinski Podrum Buzet treći najnagrađivaniji oglašivač u regiji i prvi u Hrvatskoj, čime je jedna lokalna vinarija stala uz bok velikih oglašivača poput VipMobile ili Pipi Beverages. 

Metodologija B-reporta zasniva se na sljedećim aktivnostima: Popis festivala i izložbi sastavljen je u suradnji s kreativnim direktorima i direktorima agencija te oglašivačima u regiji, te se svake godine  procjenjuje relevantnost svih festivala, a bodovi se dodjeljuju prema važnosti dobivenih nagrada. Mjesto na regionalnoj ljestvici poretka zaslužuje se na temelju osvojenih nagrada na regionalnim, europskim i globalnim festivalima, smotrama i natjecanjima. Za formiranje nacionale ljestvice uzimaju se u obzir i nagrade na najvažnijim lokalnim ili nacionalnim festivalima. Poznato je da je Sondina kampanja za Piquentum u 2019. osvojila neke od najvažnijih nacionalnih (Grand Prix Ideje X na Danima komunikacija), regionalnih (Najbolja kampanja Balcannes-a ) i globalnih natjecanja (Cannes Lions Bronze). 

Prvo mjesto u regiji, prema izviješću B-Reporta, odnosi kampanja agencije McCann Beograd za kampanju “Ne odričem se”, namijenjenu osvještavanju slučajeva nasilja i diskriminacije nad LGBTI osobama (klijent: Da se zna) a drugo kampanja agencije Leo Burnett također iz Beograda “Mame dobrodošle na svet” (klijent VipMobile).

Više o B-reportu: http://www.b-report.eu/en/winners/2019/regional

Više o radu Piquentum – Art Directed By Nature: https://sonda.hr/hr/art-direkcija-prirode/

Intervju B-reporta s kreativnim direktorima Studija Sonda: http://www.marketingmagazin.si/novice/oblikovanje/17599/b-report-2019-etikete-zaradi-katerih-je-za-vino-piquentum-cakalna-vrsta

Print Friendly, PDF & Email