NEWS
valfresco

Kamo za vikend: Seasplash, Nola, TBF, Toni, Hladno pivo, predstave i pučke fešte

353mk2.jpg
22.07.2010. 00:00; Učitavanja: 129; Početna / Lifestyle / Zabava / Kamo za vikend: Seasplash, Nola, TBF, Toni, Hladno pivo, predstave i pučke fešte

Mnoštvo događanja održat će se ovog vikenda u Istri tako da će Istrani i njihovi gosti moći uživati u raznim koncertima, reggae festivalu, izložbama, sportskim događanjima, filmovima i plesu te pučkim feštama.

Večeras u Puli počinje 8. Seasplash Reggae Festival na Monumentima, koji će trajati četiri dana. Na Forumu je večeras Ad Libitum – evergreen koncert i promenadni koncert harmonikaškog orkestra ´Stanko Mihovilić´. U Areni je u tijeku festival igranog filma, u sklopu kojeg će se održati i Nolin koncert večeras u Circolu. Na Kaštelu će se odigrati monodrama Zijah Sokolović: Međuigre 0-24. U Grožnjanu će nastupiti Matija Dedić & Kristian Beluhan, dok će u Labinu kod stare špine publiku zabavljati Crooks & Straights. U Pazinu će nastupiti francuski reggae-ska-rock band Joke u bivšoj vojarni. Poreč organizira feštu Brulo s cjelodnevnim sportsko-zabavnim programom, te koncerte na Trgu slobode. U Rapcu je najavljena svirka Trija Boom. Festival mediteranske glazbe i plesni nastup Arabesque i Roxanne održat će se u Rovinju na trgu M. Tita, dok će se u crkva sv. Eufemije održati koncert Gustava Mahlera Ansambla. Istarski festival lavande Rovinj 2010. upriličit će se na šetalištu Lungomare, a povorka batana s feralom uz nastup folk grupe Batana na rovinjskoj obala do Spacia Matike. U Umagu je u tijeku Istrian Gourmet & Jazz Festival na stadionu Stella Maris te party na otvorenom Chill out uz DJ-a. U Vodnjanu će se održati kazališna predstava Furbaćona. U Vrsaru će se u sklopu manifestacije ´More i gitare´ nastupiti Igor Paro i Saša Dejanović. Više o događanjima na našem poluotoku možete pročitati u našoj rubrici ´Đir po Istri´.

U petak je na Monumentima 8. Seasplash Reggae Festival, Festival igranog filma je u Areni, a nakon projekcija u Circolu će okupljene zabavljati Dogma. Na malom Brijunu upriličit će se Shakespeareova ´Oluja´ koja će se moći pogledati i u suboti te nedjelju. Fažana u petak nudi koncert Duška Jeličića i Bonace, Grožnjan koncert Nuevo Tango Ensemble, a Labin Ansambl ´Marco Polo´, koncert klasične glazbe i glazbeni festival La Bina. U Novigradu vas očekuje večer uličnih čarobnjaka. U Poreču U Eufrazijani će se održati koncert Gustav Mahler Ansamble, DJ party Erica Morilla u Byblosu te zabavni program na Trgu slobode. Festival mediteranske glazbe i Istarski festival lavande održat će se u Rovinju. U Umagu vas očekuje Istrian Gourmet & Jazz Festival na Stadionu Stella Maris. U Funtani će se održati ribarska fešta, a u Višnjanu počinje trodnevno obilježavanje Dana općine. Vikend radionica Mozaik – 2. Dani stvaralaštva održat će se u Vodnjanu, a očekuje vas i promocija zajedničke zbirke pjesama Udruge Cvitak ´Razglednice u ogledalu´.

I u subotu ljubitelje reggae zvuka očekuje Seasplash Festival na Monumentima. U Areni će se održati završna večer filmskog festivala te će se dodijeliti i nagrade, a na pulskom Forumu nastupit će TBF. Na pulskoj Ambreli u večernjim satima održat će se ´Susret generacija´. U Balama će se upriličiti predstava ´Pobratimstvo lica u svemiru´ Gorana Matovića i teatra ´Tin Ujević´. U Grožnjanu će se održati koncert Elene Poletti & Emila Spanyija Trio. Labinski konti, manifestacija autohtonog labinskog folklora, i glazbeni festival La Bina očekuju vas u Labinu. U Pazinu će se održati Vaterpolo turnir na Zarečken krovu te u Parižima festival lavande. Porečko ljetu očekuje vas na Trgu slobode, a Festival mediteranske glazbe i koncert Hladnog piva u Rovinju. U Svetvinčentu počinje 11. Festival plesa i neverbalnog kazališta, a štovatelji Tonija Cetinskog mogu uživati u njegovom koncertu koji će upriličiti s HTZ zvijezdama na Stadionu Stella Maris U Umagu. Pučke fešte održat će se u Štinjanu, Krasici, Buzetu, Kršanu, Funčićima, Vabrigi, Babićima, Višnjanu i Galižani.

Nedjelja u Buzetu donijet će Memorijal Moreno Komar – prvenstvo regije zapad u autocrossu. U Fažani će se održati festival svjetla i noć uličnih svirača ´Zvizde, sviće i ferali´. Grožnjan će opet biti u znaku jazza, a predstavit će se Angela Trondle & Mosaik. Medulinci i njihovi gosti moći će uživati u Žutoj noći, tradicionalnoj pučkoj proslavi, a Premanturci u noćnoj biciklijadi Full Moon na Rt Kamenjak. Na pulskom Forumu će nastupiti zbor Lino Mariani, na Monumentima je u nedjelju završnica Seasplasha, a u Rapcu zabavna večer ´Ca su kuhale naše none´. Etno koncert Trija Kikiricky održat će se u Rovinju. U Svetvinčentu vas očekuje 11. Festival plesa i neverbalnog kazališta, u Umagu ansambl Lado, a u Vodnjanu Klapa ´Volosco´. (iPress/foto arhiva)

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S