NEWS
valfresco

Večer boškarina oduševila brojne umaške goste četvrtog dana Istria Gourmet and Jazz Festivala

814boskarina3.jpg
22.07.2010. 00:00; Učitavanja: 66; Početna / Lifestyle / Zabava / Večer boškarina oduševila brojne umaške goste četvrtog dana Istria Gourmet and Jazz Festivala

Istria Gourmet & Jazz Festival donio je sinoć još jedan zanimljiv spoj vrhunske gastronomije i dobre glazbe te pokazao kako je ovako nešto itekako bilo potrebno Umagu i njegovim brojnim gostima.
Na stol Naše kužine AZZRI je jučer nudio boškarina. Tako se na bogatom, neobičnom i izuzetno ukusnom meniju, našao carpaccio od boškarina, salata od jezika, patte´ od jetrice, bakin i sotirani but na maslinovom ulju. Gastronomi nisu krili zadovoljstvo kušanim jelima koje su sinoć spremali kuhari nadaleko poznatog restorana San Rocco.
Sve se to, dakako, nudilo uz vrsna vina, a jučer su to bila Clai vina.
Ništa manje ukusno nije bilo ni u Istria Gourmet restoranu koji je nudio uvijek primamljiva jela na bazi tartufa. Degrassi vina souvignon de blanc Contarini, savršeno su se spojila s jelima na bazi tartufa, a desert se nudio uz bijeli muškat San Pellegrin.
Kako Istria Gourmet nudi i jazz, tako je i sinoć održan koncert, koji je doprinjeo ugodnoj atmosferi, a za to se jučer pobrinuo band Nebo&Downstrokes.
Vinistrina je zona sinoć izdvojila vina Terzolo i to malvaziju i merlot, vina Benvenuti, malvaziju i teran te od Marija Peršurića, malvaziju i cabernet sauvignon.
Poseban su značaj večeri dali VIP gosti. Sinoć je to bila brojna delegacija iz Turkmenistana, Abdiraman Mammetnijazov, šef odjela vanjskih poslova, marketinga i reklame Nacionalnog odbora za turizam i sport, G. Jagmurgeldi, direktor državne turističke tvrtke "Akšabacijahat", Begmurad Muradov, direktor državne tvrtke "Sijahat", G. S. Orazdurdijev, i Eziz Haymuradov, zamjenik direktora i šef tehničkog odjela međunarodne luke Turkmenbaši i Nepes Hayitmuradov, voditelj marketinga Odjela za prehrambene industrije. Posebni su gosti bili izuzetno zadovoljni posjetom gourmet zoni ATP-evog stadiona te izrazili želju da ovakav model razvoja turizma prenesu i u svoju zemlju.
Kao VIP gost u Umagu je jučer bio i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar!

Alphera

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S