NEWS
valfresco

Kalendar Jurina i Franina za 2020. godinu iz tiska izlazi sredinom prosinca

06.12.2019. 13:19; Učitavanja: 183; Početna / Kultura / Kalendar Jurina i Franina za 2020. godinu iz tiska izlazi sredinom prosinca
2019-12-06_13h13_32

Sredinom prosinca izići će iz tiska kalendar Jurina i Franina za 2020. godinu koji donosi niz tema vezanih uz Istru. Uz ostalo, časopis piše o istarskom protestantu Matiji Vlačiću Iliriku, o svećeniku Boži Milanoviću i njegovu doprinosu sjedinjenju Istre s maticom domovinom, o osnivaču Čakavskog sabora Zvani Črnji te o novoj istarskoj bolnici i o brodogradnji u Puli od vremena Histra do propasti Uljanika.

Popularni godišnjak donosi i više zanimljivosti, kao npr. o najvećoj i najdubljoj jami u Istri, o istarskom vampiru i o biciklističkom trkalištu u Puli.

Nakladnik je kao i prošle godine Errata corrige iz Poreča, glavni i odgovorni urednik je Drago Orlić, u uredništvu su Vanesa Begić, dr. sc. Slaven Bertoša, Robert Buršić, dr. sc. Darko Dukovski, Drago Orlić, dr. sc. Ivona Orlić, Milan Rakovac, Mirjan Rimanić, dr. sc. Evelina Rudan i Davor Šišović, pomoćnik urednika i lektor je Vlado Mandić, likovni urednik Vladimir Bugarin, a tiskar Grafomark Zagreb.

V.B.

Uvod

Kaledarij

Impressum

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email