NEWS
VALFRESCO sredina

Kadetska boćarska prvenstva Istre

Precizno izbijanje 02
12.07.2022. 18:41; ; Početna / Sport i rekreacija / Kadetska boćarska prvenstva Istre

Manuel Peršić iz Vodnjana u brzinskom izbijanju i Tino Majcan iz Pazina u preciznom izbijanju osvojili su naslove kadetskih boćarskih prvaka Istre, na posljednja dva ovogodišnja županijska prvenstva, odigrana u dvorani pazinskog Boćarskog centra Aleksandar Anzur.

Peršić je u finalnoj seriji brzinskog izbijanja ostvario najbolji rezultat prvenstva od 17 pogodaka iz 26 izbačaja, te je tako slavio ispred “srebrnog” Roka Babića iz Pazina, te “brončanih” Tiana Baričevića iz Vodnjana i Simona Kajina iz Vrha. 

Majcan je u finalnoj seriji preciznog izbijanja također ostvario najbolji rezultat prvenstva od 13 punate, a iza njega u poretku poredali su se “srebrni” Manuel Matošević iz Svetog Lovreča mladih, te “brončani” Roko Jukić iz Istre Poreč i Simon Kajin iz Vrha.

 Najuspješniji natjecatelj na ovogodišnjim kadetskim prvenstvima Istre je Manuel Peršić iz Vodnjana koji je osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju, ispred svog klupskog kolege Tiana Baričevića koji se također okitio sa tri zlatne, te sa dvije brončane kolajne.

U srijedu, 13. srpnja će se u Poreču, na boćalištu na Gradskom kupalištu, održati juniorsko prvenstvo Istre u bližanju i izbijanju u krug. Početak natjecanja je u 16 sati, a početak finala u 21 sat.

Istarske kadetkinje i kadete od 20. do 24. srpnja 2022. očekuje nastup na prvenstvu Hrvatske koje će se održati sa središtem događanja u Jadranovu kraj Crikvenice.

(IBS)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna