NEWS
VALAMAR-S-sezona

Javna vatrogasna postrojba Poreč dobila novo interventno vozilo

1 (152)
07.07.2021. 12:04; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Javna vatrogasna postrojba Poreč dobila novo interventno vozilo

U Javnu vatrogasnu postrojbu – Centar za  zaštitu od požara Poreč stiglo je novo interventno vozilo, vrijedno nešto više od 2 milijuna kuna. Radi se o velikom vozilu za gašenje šumskih požara Mercedes UNIMOG 5000, proizvedenom u tvornici Ziegler Zagreb, a financirano je sredstvima Područne vatrogasne zajednice Poreč koju čine Javna vatrogasna postrojba Poreč i Dobrovoljna vatrogasna društva s Poreštine.

Kako napominje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč Denis Matošević, vozilo ima spremnik vode od 5500 litara, dva vitla za brzu navalu, bacač vode, vitlo za samoizvlačenje te opremu za gašenje šumskih požara. – Novo će vozilo dodatno povećati našu interventnu učinkovitost. Imamo kvalitetne ljude koji izvrsno odrađuju svoj posao, u postupku smo nabave nove opreme kroz EU projekt STREAM koji provodimo s Gradom Porečom, a uskoro bi trebalo doći i još jedno vozilo, nabavljeno kroz suradnju s državom. Planovi ambiciozni, ali ostvarivi., zaključio je Matošević.

Nabavku novog vozila za Javnu vatrogasnu postrojbu Poreč pozdravio je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. – Naši su vatrogasci uvijek spremni, na visini zadatka i na raspolaganju odgovoriti na sve zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Ponosni smo na sve njih i vjerujem kako će nova vozila i oprema biti dodatna pomoć u ovom odgovornom poslu, a stanovnicima Poreštine dodatna razina sigurnosti., zaključio je Peršurić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email