Izgradnja PEVEX centra u Žbandaju napreduje po planu – planirano otvorenje u rujnu ove godine

GOSPODARSKA ZONA BUICI ZBANDAJ (5)
06.06.2024. 09:18; ; Početna / Gospodarstvo / Izgradnja PEVEX centra u Žbandaju napreduje po planu – planirano otvorenje u rujnu ove godine

Poslovna zona Buići – Žbandaj koja se nalazi uz prometnicu Poreč – Pazin širi se izgradnjom novih objekata i sadržaja. Tako su u tijeku intenzivni radovi na gradilištu prodajnog centra PEVEX, površine gotovo 16 tisuća četvornih metara, te logističkog centra Plodina pored uprave Valamara.

Radove na Pevexu su danas obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat zajedno s predsjednikom Uprave PEVEX-a Krešimirom Bubalom, članom Uprave Ivanom Jukićem te pomoćnikom Uprave prvog hrvatskog trgovačkog lanca Željkom Mandićem.

Prodajni centar PEVEX Poreč imat će gotovo 5 500 četvornih metara i nuditi sve potrebno za uređenje doma, okućnice ili hobi. Uz to, na raspolaganju će biti i sve usluge koje imaju i ostali prodajni centri PEVEX. Porečanima će biti omogućena kupovina kompletnog asortimana PEVEX-a s atraktivnim cijenama iz osam prodajnih programa: Građevina i boje, Željeznarija, Vrt i sezona, Elektronika, Dom i dizajn, Keramika i sanitarije, Kućanski uređaji te roba Široke potrošnje. 

„Drago nam je da dolazimo u Poreč, drugi naš istarski prodajni centar uz Pulu. U tijeku su nam zapošljavanja jer u Poreču otvaramo 50- ak novih radnih mjesta. Pola djelatnika već smo zaposlili. Poreč je dio našeg velikog investicijskog ciklusa, a Porečanima uskoro otvaramo suvremeni prodajni centar koji će zadovoljavati i naše standarde energetske učinkovitosti jer gradimo i solarnu elektranu te punionicu za električna vozila.“ rekao je predsjednik Uprave PEVEX-a Krešimir Bubalo prilikom obilaska.

Porečka gospodarska zona Buići-Žbandaj jedna je od najopremljenijih takvih zona u Hrvatskoj, u kojoj je poduzetnicima omogućena sva infrastruktura kako bi imali što bolje mogućnosti za svoj razvoj. Paralelno s novim objektom, radi se i na širenju komunalne infrastrukture u zoni. Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo radi na proširenju prometne mreže i izgradnji prometnice prema budućem PEVEX centru s obostranim nogostupom, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom. Pored navedenih, postavljaju se još i instalacije vodovoda, odvodnje otpadnih voda, te elektroenergetska instalacija.

Gradonačelnik je pozdravio otvaranje još jednog poslovnog objekta u ovoj zoni, koji će uskoro otvoriti svoja vrata za kupce, a u ovoj godini očekuje se još novih gospodarskih hala.

Mi, kao lokalna samouprava, uvijek tvrdimo da su poduzetnici onaj glavni kotač razvoja sredine i na nama je da izgradimo potrebnu infrastrukturu i adekvatnu prostornu dokumentaciju, kako bi i dalje razvijali poslovanje u našem gradu. Posebno mi je drago što u našoj poslovnoj zoni djeluju velike tvrtke na nacionalnoj razni, ali i puno malih obiteljskih tvrtki iz Poreča i okolice koje su s godinama proširile poslovanje, pa s isto tako se preselile u poslovnu zonu. Vjerujem da će Poreč, ali i cijeli dio Istre otvorenjem ovog centra dobiti potreban sadržaj, uslugu i proizvode.“, rekao je Peršurić. 

U poslovnoj zoni Buići-Žbandaj proizvode se i izvoze strojevi, materijali i oprema, a interes za širenje pogona i dolazak novih investitora nastavlja se. Jedan od razloga zašto se poduzetnici odlučuju poslovati u Poreču je i taj što se ovdje nalaze zone gospodarske namjene, od kojih su većina uređene. Namjena je proizvodna i poslovna, a od infrastrukture dostupne su struja, voda, odvodnja, plin, telefon, ceste…

Poreč ima ukupno sedam gospodarskih zona od kojih najveća Buići-Žbandaj koja ima površinu skoro 62 hektara, a slijedi servisna zona Poreč, popularno zvana Facinka s 53,62 hektara, koja također konstantno dobiva nove sadržaje potrebne građanima Poreča i okolice.

izvor: Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email