NEWS
valfresco

Izdana građevinska dozvola za izgradnju postrojenja za kompostiranje mulja

OO KOSAMBRA 5
27.06.2018. 12:42; Učitavanja: 332; Početna / Gospodarstvo / Izdana građevinska dozvola za izgradnju postrojenja za kompostiranje mulja

Dana 27.06.2018. godine ishodovana je pravomoćna građevinska dozvola za izgradnju postrojenja za kompostiranje mulja sa uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, na Košambri.

Uz uređaje za pročišćavanje otpadnih voda na lokacijama Poreč – jug (Mornarica) i Lanterna, na kojima su radovi već u tijeku, uskoro se očekuje i početak radova na navedenoj lokaciji. Navedena građevinska dozvola je treća od pet građevinskih dozvola za gradnju postrojenja u sklopu EU projekta  „Sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča“ vrijednog 501 milijuna kuna koji sufinancira Europska unija u udjelu od 74%.

Buduća kompostana na Košambri prihvaćati će 40% godišnje proizvodnje komunalnog mulja sa četiri uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na biološku obradu, dok će se 60% mulja obrađivati na postrojenju za solarno sušenje na lokaciji UPOV-a Poreč – sjever. Kompostana će proizvoditi približno 1.600 m3 godišnje komposta klase III koji je namijenjen za korištenje na parkovnom i šumskom tlu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email