NEWS
VALFRESCO sredina

Istria300 Mini – natjecanje za djecu ove godine na Istria300 događaju

05.10.2022. 21:51; ; Početna / Sport i rekreacija / Istria300 Mini – natjecanje za djecu ove godine na Istria300 događaju
2022-10-05_21h45_25

Nakon što 1500 strastvenih biciklista starta s gradske rive u Poreču, startna zona će se u subotu ujutro, 8. listopada, pretvoriti u dječju pozornicu.

Biciklistički klub Poreč organizira dječju trku pod nazivom Istria300 Mini gdje su djeca pozvana da na biciklima prijeđu stazu od 300 metara s preprekama. Nema vremenskih ograničenja tako da će djeca moći završiti natjecanje u svom tempu, a da bi se svako dijete osjećalo kao pobjednik dobit će startni paket i Istria300 Mini medalju za trud.

Početak prijava je od 8.30 sati na gradskoj rivi, prijaviti se mogu sva djeca od 2 do 16 godina, a prijava i sudjelovanje su besplatni.

Poželjno je da djeca dođu s vlastitim biciklima i kacigama koje su obavezna oprema, a za one koji ne mogu organizator će omogućiti besplatan najam opreme.

Cilj je sudjelovanjem najmlađih potaknuti što više djece na rekreaciju i sport i pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Vožnja bicikla na svježem zraku dobra je za mentalno zdravlje i osigurava opskrbu tijela vitaminom D, pomaže u izgradnji samopouzdanja, poboljšava osjećaj za ravnotežu i koordinaciju pokreta, a dobra je i za okoliš.

„Budući da je Istria300 postao toliko popularan događaj kojem se vesele baš svi koji sudjeluju, odlučili smo u to uključiti i naše najmlađe ljubitelje sporta. Želimo da ih bodre i obitelj i prijatelji i sva okupljena publika jer Istria 300 Mini je natjecanja na kojem potičemo djecu da je važan team-play, a ne samo zgoditak“, poručio je direktor događaja Istria300, Julius Rupitsch.

Svi ostali detalji objavljeni su na https://www.istria300.com/hr/.

Glavni partner događanja je Valamar Riviera, destinacijski partneri: Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice Labina, Tara, Funtane i Vrsara te sponzori Heineken 0.0, HEP, Pepsi, Nektar Natura, PPD.

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna