NEWS
LIDL s2 posao

Interaktivna radionica i sastanak – MUP-a i Hrvatskog Crvenog Križa

IMG_0993
17.12.2015. 08:15; Učitavanja: 121; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Interaktivna radionica i sastanak – MUP-a i Hrvatskog Crvenog Križa

Važan sastanak o suradnji održao se u Orahovici 14. i 15. prosinca 2015. godine, između policije i predstavnika Crvenog križa na kojoj su sudjelovali i predstavnici istarske županije i to predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Pule i Poreča.

Iz GDCK Poreč u Orahovici prisustvovao je djelatnik Igor Ostojić.

Održala se interaktivna radionica s ciljem osnaživanja međusobne suradnje , radilo se na prijedlogu Sporazuma i metodološkom pristupu u razvoju preventivnih programa.

Sudionici ovog sastanka predstavnici su Službe prevencije Ravnateljstva policije, predstavnici Hrvatskog Crvenog križa, zamjenici načelnika iz PU : osječko – baranjske, primorsko – goranske, istarske i međimurske, rukovoditelji i policijski službenici za prevenciju iz PU : zagrebačke, splitsko – dalmatinske, primorsko – goranske, osječko – baranjske, istarske, varaždinske, vukovarsko – srijemske, sisačko – moslovačke, međimurske i virovitičko – podravske, te predstavnici lokalnih organizacija Hrvatskog Crvenog križa iz zagrebačke, splitsko – dalmatinske, primorsko – goranske, osječko – baranjske, istarske, varaždinske, vukovarsko – srijemske, sisačko – moslovačke, međimurske i virovitičko – podravske županije.

Sam broj sudionika dokatuje važnost suradnje u prevenciji na razini Republike Hrvatske.

Možemo reći da GDCK Poreč posljednjih godina ima primjer dobre prakse u suradnji s PU Poreč, te radi na osnaživanju iste.

Zajednički sudjelujemo u Prevenciji trgovanja ljudima za osnovne i srednje škole, zajedno sa HAK- om na radionicama “Sigurnost u prometu “, u obilježavanju važnih datuma vezanim uz prevenciju, u obuci njihovih djelatnika iz prve pomoći, te velik broj djelatnika Policijske postaje Poreč sudjeluje u samim akcijama darivanja krvi.

Do kraja školske godine edukativne radionice odslušati će svi treći razredi srednjih škola, i svi drugi razredi osnovnih škola na Poreštini zahvaljujući educiranim predavačima iz GDCK Poreč Ladi Laković, Igoru Ostojić i Vesni Janko Finderle, te djelatniku Policijske uprave Poreč Terzić Mileru.

Zaključci dvodnevne radionice bile su da se proširi suradnja i na ostale aktivnosti te da se u što kraćem roku svijetlo dana ugleda i pismeni Sporazum o suradnji.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email