NEWS

IDS-ovcima u tri godine isplaćeno gotovo pet milijuna kuna

21.02.2017. 19:01; ; Početna / Politika / IDS-ovcima u tri godine isplaćeno gotovo pet milijuna kuna
jorl3365935

Gotovo pet milijuna kuna “izvukli” su članovi predsjedništva porečkog IDS-a iz gradskog proračuna u razdoblju od 2013. do 2016. godine, što je očiti dokaz da su u sukobu interesa. Ustvrdio je to danas na konferenciji za novinare predsjednik porečkog ogranka HDZ-a Dražen Prgić koji je novinarima predao dokumentaciju, dobivenu iz Grada Poreča, iz koje je razvidno da je Alfredo Mendiković, odnosno njegova tvrtka Istra alf, koja prodaje uredski materijal, u posljednji tri godine od Grada naplatila 2,56 milijuna kuna, potom firmi Sigra za tiskarske usluge Ronalda Žužića 1,8 milijuna kuna, građevinskom obrtu Zlatka Šalića plaćeno je 966 tisuća kuna, dok je tvrtki za dizajn Add design Dražana Olića, također člana IDS-ovog predsjedništva, isplaćeno skoro 334.500 kuna.

Revolt ostalih

– Ti će iznosi biti daleko veći kada budemo dobili podatke koliko su te tvrtke dobile novaca iz gradskih poduzeća i ustanova – Usluge, Odvodnje, Parentiuma, Stana i Turističke zajednice. Što se tiče tvrtke Istra Alf, još ćemo dodati Osnovnu školu i Sportsku zajednicu Grada Poreča, u kojoj je Mendiković nedavno izabran za predsjednika. Pitamo se je li Istra alf dosad prodavao uredski materijal u Sportskoj zajednici, gdje je Mendiković donedavno bio član Upravnog odbora, rekao je čelnik HDZ-a.

Dodao je da su spomenuti IDS-ovci i dalje u sukobu interesa i direktno dirigiraju s gradskom politikom kako bi uklonili konkurenciju i pogodovali svojim pulenima. Prema riječima Prgića, navedeni članovi IDS-ove vrhuške uz pomoć izvršne vlasti uništavaju manje poduzetnike, obrtnike, obitelji i budućnost zdravog razvoja grada, što među građanima izaziva veliki revolt.

– Nepojmljivo je da visokopozicionirani članovi vladajuće stranke, koji imaju vlastiti obrt ili tvrtku, imaju direktan utjecaj na poslovni odnos s Gradom. Bez obzira na naše vjerske, političke i ostale različitosti – svi bi poduzetnici u gradu trebali imati startne pozicije. Ovim se potvrđuje da smo zadnjih godina govorili istinu o tome kako IDS vlada Porečom, a to je u duhu klijentelizma, kriminala i nepotizma, naveo je Prgić, s kojima su na presici bili još i Nikola Nino Smolčić i Robert Đaković.

Otkrili su da su doznali za anketu koju je proveo IDS i prema kojoj porečki HDZ ima 30 posto potpore građana, što, smatraju, stvara veliku nervozu u redovima vladajuće stranke.

– Mi ćemo se i dalje boriti protiv IDS-ove guste paukove mreže satkane od korupcije i klijentelizma koju su izgradili. Radi takve politike teško mogu drugi poduzetnici prosperirati. S obzirom s kakvom količinom novca raspolažu, razumljiva je njihova grčevita borba za ostanak na vlasti. Još jednom pozivamo sugrađane da izađu na lokalne izbore u što većem broju kako bi se ova sjevernokorejska vlast konačno maknula s političke scene, riječi su Prgića.

HDZ će imati kandidata za gradonačelnika

Porečki HDZ imat će na lokalnim izborima svog kandidata za gradonačelnika, istaknuto je na presici. Još su u pregovorima s kandidatima, a predstavit će ga uskoro zajedno sa svojim izbornim programom. HDZ-ovci su najavili da razgovaraju sa svima u oporbi, jer svi su svjesni da, jedino ako se budu svi skupa udružili, moći će srušiti IDS.

(Tanja KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

povezani članak:

Sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča najavljena za četvrtak, 23. veljače 2017

Print Friendly, PDF & Email