NEWS

Gradsko vijeće Grada Poreča usvojilo proračun za 2020. godinu s 10 glasova “za”, 4 “protiv” i 1 “suzdržani”

Foto_50600
13.12.2019. 13:04; Učitavanja: 522; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradsko vijeće Grada Poreča usvojilo proračun za 2020. godinu s 10 glasova “za”, 4 “protiv” i 1 “suzdržani”

Već od prve minute trajanja 28. sjednice Gradskog vijeća Poreča, održane u gradskoj vijećnici kojoj je prisustvovalo petnaest od 17 članova vijeća, bilo je vrlo burno.

Povredu pravilnika uvodno je za govornicom ustvrdio nezavisni vijećnik Maurizio Zennaro budući je sjednica počela bez uobičajene prve točke, aktualni sat, pa vijećnici nisu imali mogućnost raspravljati o točkama dnevnog reda, te je zatražio pauzu   na deset minuta za konzultaciju. Glasovanjem vijećnika pauza nije prihvaćena pa je predsjednik Vijeća Adriano Jakus nastavio s dnevnim redom Vijeća bez aktualnog sata.
Drugi prekid sjednice GV Poreč «izazvao» je Dražen Prgić (HDZ) koji je inzistirao na davanju svojeg i mišljenja drugih vijećnika,  o predloženom proračunu što predsjednik Vijeća Jakus nije dopustio, već je zatražio od Prgića da napusti govornicu, a što Prgić nije htio učiniti pa je Jakus sjednicu prekinuo.

Po smirivanju atmosfere u Vijećnici, «predstavljeni» su amandmani na Proračun za 2020. godinu o kojima vijećnicima nije bio dopušteno raspravljati, budući se o njima raspravljalo na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća, pa  su vijećnici mogli dati samo svoje glasove za ili protiv određenog amandmana.

U glasovanju za predloženih 12 amandmana na Proračun, devet je bilo od gradonačelnika Lorisa Peršurića, koji su svi prihvaćeni, a tri amandmana predložio je vijećnik Zennaro, od kojih je samo jedan djelomično prihvaćen.

U glasovanju za Proračun Poreča u idućoj godini, u iznosu od 303,87 milijuna kuna, vijećnici iz pozicije gradske vlasti dali su 10 glasova «za», dok su vijećnici iz redova oporbe s četiri protiv i jednim suzdržanim vijećnikom, bili protiv prihvaćanja proračuna.

Tijekom trajanja 28.sjednice GV Poreč vijećnici su saslušali izvješća o radu i financijama gradskog poduzeća TD Parentium, Dječjeg vrtića Paperino i OŠ Poreč i Finida. Vijećnici su rekli i svoje mišljenje o subvencioniranju kupnje stanova. U namjenu subvencioniranja kupnje stanova predviđeno je ukupno 3,5 mil.Kn, tj. 1.900 kn po m2. Subvencionirati će se kupnja stana radi rješavanja stambenog pitanja, a cijena m2 s PDVom ne može biti više od 14.000 Kn. Stan kupljen pomoću subvencije ne smije se prodavati 10 godina, a korisnik mora svoje prebivalište prijaviti na adresu tog stana.

(iVijesti.hr)

AMANDMANI NA PRORAČUN 2020.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email