NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Gradsko kazalište: Projekt vrijedan ukupno 14,4 milijuna kuna

08.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Gradsko kazalište: Projekt vrijedan ukupno 14,4 milijuna kuna
296GO126465.jpg

U prisutnosti gradonačelnika Edija Štifanića, dogradonačelnika Denisa Žužića, komunalnog pročelnika Milana Lakovića i člana Gradskog poglavarstva Eda Kosa jučer su ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Gordana Restović i direktor Grading KUK-a Mladenko Budan potpisali ugovor o rekonstrukciji porečkog kazališta.

Kazališna zgrada, onajput Teatro Verdi, sagrađena je prije stotinu godina i tek će sada doživjeti prvu temeljitu rekonstrukciju. Restović je napomenula je da će grad time dobiti jedan od najkvalitetnijih prostora u Istri, ako ne i u Hrvatskoj. Osim statičke sanacije, prostor kazališta bit će funkcionalniji, a čitava će zgrada ponovno stubištem biti otvorena prema Narodnom trgu, rekla je Restović. Gradonačelnik Štifanić podsjetio je da su pripreme projekta trajale tri godine, a nakon što prva faza ove investicije bude dovršena građani će imati primjeren »hram kulture«. Prilikom potpisivanja ugovora organizirana je prezentacija budućeg izgleda kazališta, a osim rekonstrukcije zgrade predviđaju se još dvije faze – dogradnja objekta na mjestu sadašnjeg ljetnog kina i uređenje parka, što ostaje za kasnije. Ukupna vrijednost projekta je 14,4 milijuna kuna, radovi s Grading KUK-om ugovoreni su za 9,7 milijuna kuna s PDV-om, trebali bi početi 14. ožujka i biti dovršeni u sedam mjeseci. Ostatak investicije odnosi se na unutrašnje uređenje, a već je nabavljena suvremena kinooprema i stolice, čime će broj mjesta u kino i kazališnoj dvorani biti smanjen na 270.

Projektant rekonstrukcije kazališta i predviđene dogradnje je Eligio Legović, interijer je projektirala Aleksandra Kostrenčić-Krebel, a projekt će voditi komunalni pročelnik Laković, dok je nadzor povjeren porečkom Arhetipu 21. Projekt se djelomično financira kreditom za koji jamči Grad Poreč.

S.M., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email