VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Optimistična očekivanja pred sezonu

08.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Optimistična očekivanja pred sezonu

Turistička zajednica Poreča je na nürnberškom turističkom sajmu »Freizeit«, jednom od vodećih u Njemačkoj, imala poseban štand. Sajam je zatvoren u nedjelju, a Roberto Poropat iz porečkog TZ-a kaže da ga je posjetilo više od 160.000 ljudi u devet dana. Štand turističkih zajednica Poreštine bio je postavljen na ulazu u jednu halu, tako da su ga posjetitelji teško mogli izbjeći.

– Naš je štand bio jako dobro posjećen, a informatorice Marina Poropat iz Plave lagune i Anita Petrović iz Riviera holdinga podijelile su rekordnih 10-ak tisuća primjeraka kataloga. Iznajmili smo plazma TV i »vrtjeli« novi propagandni film o Poreču, a touroperatori, posebno ID Riva Tours i TUI, optimistički očekuju 15 posto veću prodaju nego lani, kaže Poropat. Posjetitelji s kojima su informatorice razgovarale tuže se na cijenu smještaja u odnosu na standard, posebno u apartmanima Lanterna, ali i na visoke izvanpansionske cijene u odnosu na konkurentske destinacije.

– Primijećeno je i da na štandu HTZ-a, koji je bio u istoj hali, goste zbunjuju novi brandovi tvrtki Valamar i Maistra. Poreština se na ovom sajmu više puta dobro predstavila, što će se i ovoga puta vjerojatno dobro odraziti na prodaju aranžmana u našim tvrtkama, kaže Poropat

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email