NEWS

Gradonačelnik s novinarima o proračunu, parkiralištima i javnom gradskom prijevozu

10.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik s novinarima o proračunu, parkiralištima i javnom gradskom prijevozu
439407.jpg

"Većina aktivnosti u svibnju 2008. godine bit će usmjerena ka prihodovnoj strani Proračuna, u ponedjeljak će se ponovno raspisati natječaj za prodaju Facinke, ovaj put po cijeni od 250 Eura za kvadratni metar površine".

6. svibnja 2008. godine istekao je rok na natječaju za prodaju 10 parcela u Poslovnoj zoni "Bujići-Žbandaj", pristiglo je 14 ponuda, a za 9 parcela je izgledno da će biti prodane.
Na natječaj za zakup 8 gradskih poslovnih prostora stiglo je 37 ponuda, za 1 prostor čak 14 ponuda.
28. svibnja se okončava natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje budućih jaslica i dječjeg vrtića u naselju Finida.
Za zgradu na gradskom kupalištu naredni tjedan raspisujemo natječaj za obnovu zgrade ( grad izradio idejno rješenje ) i zakup, a zbog obnove objekta zakupac bi bio 10 godina oslobođen najamnine.
Na kraju ovog uvodnog pregleda aktivnosti, gradonačelnik je izvjestio novinare da su dobili Suglasnost na Detaljni plan uređenja "Staro nogometno igralište", te da slijedi njegovo usvajanje na Gradskom vijeću još ovog mjeseca i raspisivanje natječaja za prodaju zemljišta i projekta. Napomenuo je i da ima zainteresiranih za kupnju.

Uslijedila su pitanja novinara.
Novinarka "Glasa Istre" je pitala što je plaćeno Odvjetničkom uredu koji je zastupao Grad u predmetu Facinka ( 800.000 kuna ) ?
Gradonačelnik, Edi Štifanić je rekao da je toliko plaćeno za radove koji su prethodili natječaju za kupnju Facinke, za skidanje sudske zabilježbe "Agrolagune" na to zemljište i taj iznos je 0,3 % vrijednosti tog zemljišta.

Kolegicu Snježanu Matejčić je interesiralo kakve će biti cijene na novom parkiralištu kod gradskog groblja i da li je potpisan ugovor o koncesiji ?
Na prvoj sjednici gradskog Poglavarstva rješit ćemo cijene za to parkiralište, prijedlog je da cijene budu niže u odnosu na cijene na gradskom parkiralištu kod tržnice, te da pretplatničke kartice za to parkiralište važe i za novo, kod groblja, rekao je Edi Štifanić.

Poreštinu.info interesiralo je: što je sa zamjenom parcela na Žatiki i kod hotela "Zagreb", sa "Vindijom" i "Mercatorom" za parcele na Facinki ?
Gradonačelnik je izvjestio da su pregovori s "Vindijom" pri kraju, te da očekuje čistu zamjenu zemljišta na Žatiki za zemljište na Facinki i u poslovnoj zoni "Bujići-Žbandaj" gdje bi "Vindija izgradila svoj distribucijski centar. "Mercator" je još zainteresiran za zemljište kod stancije Portun ( 12.800 kvadratnih metara površine ), a 1000 kvadratnih metara površine za market, vjerojatno će otpasti jer imam informaciju da "Mercator" 15. lipnja 2008. godine otvara market u kupljenom marketu "Pan" u Cantini, rekao je Štifanić.
Gradonačelnik je obavijestio novinare i da je zemljište iza bivše robne kuće "Riva" na licitaciji od "Laguna Commerca" u stečaju kupio gospodin Kaufman iz Zagreba, kao i prethodno "Rivu", te je ideja da se tamo izgradi podzemna garaža , kapaciteta od 600-800 parking mjesta.
Kupci zemljišta na prvom natječaju za prodaju parcela na Facinki, "Plodine" i "Lidl" ovih bi dana trebali dobiti Lokacijske dozvole od gradskog ureda za prostorno uređenje i gradnju, rekao je Štifanić.

Na pitanje Poreštine.info : što je sa izradom Strategije razvoja sporta u gradu Poreču, gradonačelnik je rekao da misli da je ne mogu izraditi porečki stručnjaci, te da su u razgovoru sa Hrvatskim olimpijskim odborom zatražili pomoć – stručnjake, za izradu strategije.

Sljedeće pitanje Poreštine.info se odnosilo na parkiralište kod Osnovne škole Poreč, a gradonačelnik je novinarima rekao:
" Školska godina završava 21. lipnja 2008. godine, a rješenje za to parkiralište treba realizirati prije turističke sezone. Za predviđene radove treba 10-15 radnih dana, pa ćemo sa radovima započeti za par dana. Molim roditelje za strpljenje i uvažavanje razloga ".
Novinari su rekli da nisu vidjeli idejno rješenje za te preinake na parkiralištu.
Gradonačelnik je obavijestio da će se izraditi okretište prije parkirališta, da je o tome postignuta suglasnost sa vlasnikom zemljišta Institutom za poljoprivredu i turizam, te da će novinarima dati idejno rješenje.

Na pitanje da li to znači da pješačka komunikacija nestaje, gradoačelnik je rekao da nestaje samo mali dio od par metara.

Poreštinu.info je interesiralo: što je sa Prometnim komunalnim redarstvom ?
"MUP RH nije još sačinio Pravilnik, tko može obavljati te poslove i kakvu obuku treba proći, pa sve stoji, Grad Poreč je donio sve potrebne odluke za uspostavu te nove službe".

posljednje pitanje Poreštine.info je bilo: da li će plinovod stići na Žatiku prije Svjetskog prvenstva u rukometu i da li će se dvorana priključiti na njega ?
" Po programu plinovod stiže do Poreča, tek u 2009. godini, znači ne prije prvenstva ".

Za Poreštinu.info: R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email