NEWS

Otvoreno s gradonačelnikom 9.5.2008.

10.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvoreno s gradonačelnikom 9.5.2008.

Ništa od tobogana na igralištu u Parku Olge Ban?

Novinarka "Glasa Istre" iznijela je gradonačelniku iskustvo svojih čitatelja sa gradskim komunalnim odjelom: primijetivši da se njihova djeca sa dva zemljana brežuljka na tom igralištu spuštaju sjedeći na zemlji, pitali su može li se na tom mjestu postaviti tobogan. Na to su iz odjela, navodno, dobili smiješni odgovor "da je to nemoguće, jer se ne može tek tako intervenirati u prostoru". Gradonačelnik je obećao provjeriti stvar.

Na naše pitanje o tome kad će se napokon urediti živica u istom parku koja je smještena duž prometnice sa vrlo gustim prometom (Mlinska ulica), gradonačelnik je također rekao da će provjeriti. Naime, prošlo je puno vremena otkad smo to pitanje postavili Uslugi, koja nas je uputila na Grad. Na jednom "otvorenom" postavili smo takvo pitanje, ali do danas odgovora nismo dobili.

Prijevoz sa i na parkiralište kod groblja – uskoro?

Već je i prije dovršetka gradnje bilo postavljano pitanje kako će oni koji ostave svoja vozila na novoizgrađenom gradskom parkiralištu prelaziti razdaljinu do grada. Gradonačelnik nam je danas rekao da se sa Institutom za poljoprivredu dogovara formiranje komunikacije širine od 5 do 8 metara koja bi išla od parkirališta do autobusnog kolodvora. To bi, prema njemu, omogućilo uvođenje vlakića, pješačke zone i biciklilstičke staze. U Institutu su vrlo naklonjen takvom rješenju, a moguća je i autobusna linija, te mi je drago što smo naišli na takvo razumijevanje – rekao je gradonačelnik, te prihvatio novinarsku sugestiju da bi probleme trebalo rješavati odmah sada, prije sezone, uvođenjem besplatnog autobusa.

Besplatni javni prijevoz za Červar Porat, a što je sa ostalima?

Novinarka "Glasa Istre" Sniježana Matejčić pitala je gradonačelnika zašto građani koji žive u Červaru i turisti iz Červar Porta mogu koristiti uslugu besplatnog prijevoza, dok, primjerice, nonica iz Rapavela koja na tržnicu dolazi prodati nekoliko jaja mora autobusnu kartu platiti 20 kuna. Odgovor glasi da je iz "Autotransa" Gradu već stiglo takvo upozorenje:"Naša je namjera bila da uvedemo besplatnu gradsku liniju do Červara i natrag. Znamo za te probleme, upozorili su nas na njih iz "Autotransa". Nije u redu da turisti koriste besplatni prijevoz, a mi moramo pronaći način kako da to riješimo, bilo "pokazima" za ljude koji imaju pravo na besplatne karte, bilo nekako drukčije."

Predstavnike medija najviše je zanimalo rješavanje  prijevoza putnika od novog gradskog parkirališta kod groblja do centra grada.  Na rješavanju tog problema se radi pa se uskoro očekuje kvalitetno rješenje.

Na pitanje koje su novinari nazvali tradicionalnim , a riječ je o terminu osnivanja Organizacijskog odbora za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se održati u Poreču, gradonačelnik je kazao kako ono prvo mora biti osnovano na razini Republike Hrvatske, a tek potom na razini Grada Poreča. Dodao je, kako će se službeno izvlačenje grupa za Svjetsko rukometno prvenstvo održati 21.lipnja 2008. godine na Trgu bana Jelačića.

 

Print Friendly, PDF & Email