Gradonačelnik obišao sve prvašiće povodom Dječjeg tjedna

OS Porec - 1c
04.10.2021. 19:45; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik obišao sve prvašiće povodom Dječjeg tjedna

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 4. do 10. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Marijom Mufić Santin, ravnateljicom Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin i ravnateljicom Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, posjetio 150 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča–Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, što se može dodatno urediti i napraviti, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Osnovna škola Poreč sada broji 70 učenika i to u tri prva razreda kod učiteljica Jasne Cvijanović-Slacki, Bojane Popić i Jasminke Goldašić, te Irene Arvaj u Područnoj školi Žbandaj. U Osnovnoj školi Finida u tri razreda upisano je 67 učenika i to kod učiteljica Ankice Ritoša, Ivane Pećine i Đane Maričić, te kod Vanese Vadinjof u Područnoj školi Nova Vas. Majice je dobilo i 13 prvašića TOŠ „Bernardo Parentin“ i učiteljica Vilma Pulin Sirotich.

Majice su, kao i besplatne predstave „Tri sestre“ i „Vitez željeznog srca“ Teatra Naranča za vrtićarce i učenike, dar Grada Poreča- Parenzo u Dječjem tjednu, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe – od izleta i radionica, do predstava i bajkaonica.

 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email