NEWS
HALF MARATON S

Građani Poreča žalili su se na dostavu pošiljki koje u poslijednje vrijeme ne dolaze redovito

125309475_3513030862109381_8833295950768527704_o
14.11.2020. 23:03; ; Početna / Novosti / Građani Poreča žalili su se na dostavu pošiljki koje u poslijednje vrijeme ne dolaze redovito
Pritužbe su na dostavu paketa koji se vraćaju pošiljatelju, a da pri tome nije ostavljena obavijesti o podizanju u poštanskom sandučiću, na račune koji nisu isporučeni na vrijeme pa će zbog kašnjenja uplate biti zaračunate zatezne kamate.
 
Tragom pritužbi Radio Centar uputio je  upit Hrvatskoj pošti da li ima kakvih problema u poslovanju pošte Poreč. Odgovorili su iz Korporativnih korporacija Hrvatske pošte. Odgovor prenosimo u cijelosti:
 
“ Tokom prošlog mjeseca zaprimili smo ukupno šest prigovora korisnika s područja Poreča od kojih se dva odnose na neuručene pošiljke. Od dva navedena prigovora za jedan smo utvrdili da je neopravdan.
Redovitom terenskom kontrolom dostave u proteklom periodu smo utvrdili prekoračenje u rokovima uručenja manjeg broj pošiljki zbog čega je odgovorni radnik sankcioniran. Imamo propisane rokove dostave kojih se držimo, a poštari redovito ostavljaju obavijesti o prispjeću u slučaju da korisnika ne zateknu na adresi.
Dapače, radnici iz poštanskog ureda pred istek roka preuzimanja pošiljke još jednom telefonski pozivaju korisnike koji imaju naveden kontakt broj na pošiljci i podsjećaju ih da ih njihova pošiljka čeka u uredu. Hrvatska pošta obavlja poštanske usluge u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, Pravilnikom o obavljanju univerzalne usluge, općim uvjetima poslovanja te aktima Svjetske poštanske unije u međunarodnom prometu, a pošiljke se dostavljaju u zakonski propisanim rokovima.
Ukoliko dolazi do kašnjenja ili problema s dostavom to nikako nije pravilo, već iznimka.
Svakako pozivamo korisnike da nam se u slučaju poteškoća obrate pozivom na broj 072 303 304, u poštanskom uredu ili putem interaktivnog web obrasca kontakt.posta.hr”
stoji u odgovoru Korporativnih komu­nikacija Hrvatske pošte.
 
 

Print Friendly, PDF & Email